Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Kontakt • Teamet • Links • Forside

ADAC Præmiefest15-01-2023

 

Oldtimer oplevelser hos ADAC


Ja sådan kan overskriften faktisk godt være. Lige lidt forhistorie.

De sidste par år har jeg brugt vintrene til at løse diverse Online opgaver fra forskellige egne af Tyskland. Opgaver, som ihærdige medlemmer af forskellige motorklubber under ADAC, har brugt megen tid på at lave. Typisk er der 10 – 12 forskellige rubrikker, med to spørgsmål til hver. Altså mellem 20 og 24 spørgsmål. Svarene skal søges på nettet. Det er vidt forskellige emner, der tages op. F.eks. kan det handle om Kieler kanalen eller Slotte i Sauerland. Når opgaverne er løst, betaler man 5 € i gebyr for at blive beregnet. Det kaldes ”Online-Touristik-Wettbewerb”. Dette er en stor vintersport i Tyskland.

I sommerhalvåret har Inge og jeg sidste år brugt vores ferier på dels at deltage i Oldtimerløb, men også til at køre ”Motor-Touristik-Wettbewerb”. Og hvad er så det. Ja man finder frem til diverse opgaver hos den / de Motorklubber i den egn, man opholder sig i. Her henter man så en ”Opgave med kørebeskrivelse” på nettet. F.eks. da vi var 3 uger på ferie i Sauerland. Der havde Motorklubben ” AMC Wittgenstein Bad Berleburg” lavet en tur på knap 100 km. Starten var fra Schloss Berleburg. Turen gik så vestpå og i en stor bue tilbage til Berleburg. Undervejs var der opgivet 11 punkter / se værdige ting, som skulle tilkøres. Ved hvert stop var der så to spørgsmål, vi skulle forsøge at finde det rigtig svar på. Turen var i flot landskab. Det er samme princip her. 5 € og man bliver beregnet. Man får point for hvert rigtig svar. Disse sammentælles hos ADAC i de enkelte Bundeslande.

Så derfor er Inge & jeg nu på vej til Travemünde. Vi er blevet inviteret af ADAC Schleswig-Holstein og ADAC Hansa (Hamburg) til deres årlige præmiefest den 15 januar på Maritim Hotel. Det er en hyggelig dag med underholdning og diverse præmie uddelinger. Der er meget snak og byttet historier.  Sidst på dagen er det tid til at vende hjem ad. I vores tilfælde til et fint Gasthaus i området ved Plön. Vi er tilbage i Skibbild mandag eftermiddag, efter endnu en dejlig oplevelse.

Med hjem har vi så lige en Sølv i Online-Touristik-Wettbewerb fra ADAC Hansa, og en Sølv i Motor-Touristik-Wettbewerb fra ADAC Schleswig-Holstein.

I postkassen er der kommet en invitation fra ADAC Westfalen i februar. De har også lige en Sølv, de gerne vil uddele. Her må vi dog takke nej. Det er for langt på den årstid, synes vi. Vi deltog i 2022, men der var det i maj. Det kan jo bedre gå. Så den kommer med posten engang.

Ja der er mange ting man kan lave og opleve, hvis man har lyst.

Med sportslig hilsen Inge & Troels.

Fotograf.: Ferdi Olk.

Sølv, Bronze & Guld fra ADAC Hansa

Sølv fra ADAC Schleswig-Holstein