Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Christophorus Oldtimerrallye18-08-2024

Det er igen blevet tid til det traditionelle Oldtimer Rallye, hos Automobilclubben AC Hanerau-Hademarschen.

18 aug. Vi må tidligt op, da vi skal køre godt 40 km fra vores campingplads i Nortorf og til startstedet i Hanerau. Teknisk kontrol åbner kl. 7.45.

Løbet er på cirka 110 km og med 4 sekundetaper. 2 med opgivende tider ved fotocellerne og to på gennemsnitshastighed, med hemmelige målinger. Her kan sluttiden dog udregnes, og vi bruger lige en livline i form of Niels Peder, hjemme i Danmark. En fin sammensætning.

Der er tilmeldt 61 mandskaber, heraf de 9 i vores klasse, og to hold. AC Schleswig og Dansk Tysk Historic Team. AC Schleswig har jo revanche til godt fra sidste søndag ved Klingberg Classic. Der var vi 4 mandskaber på vores hold, mod deres 3 mandskaber. (som er minimum, da de 3 bedste bliver medregnet) Denne gang er det omvendt, da vi må undvære Karin & N.P.

Så er det tid til morgenkaffe hos det ” Freiwillige Feuerwehr” og megen snak. Og tid til at både holdet fra Schleswig og vores, (DTHT) venligt mopper hinanden. Efter førermødet er det tid til første start her kl. 10.01. Vi har start nr. 36, så der er tid til lidt kaffe og en enkelt rundstykke mere, inden afgang. 

Der er rampestart nede midt i byen. Rigtig festligt. Første del af turen bringer os nordpå og med ” Kanalfähre Fischerhütte”, over Kieler Kanalen. Videre i en stor bue mod vest, inden det går sydover og frem til middagspausen i Scharfstedt, på ”Landgasthof Zur Eiche”. Et hyggeligt sted, der godt kan lave lækker mad.

Herfra kører vi lidt nordpå og med ” Hochbrücke Grünental” over kanalen. Så laver vi en stor bue sydøst over, inden vi igen når frem til mål i Hanerau-Hademarschen. Her modtages vi af søde damer i folkedragter. De udleverer Champagne, inden det så igen er tid til at køre op på rampen. Rigtig festligt. Inge og jeg har kørt en ok løb, synes vi. Men nu får vi se.

Nu er det så tid til kaffe og kage hos ” Freiwillige Feuerwehr”. Der er, traditionen tro, bagt rigtig mange forskellige lækre kager. En fornøjelse. Desværre kan vi slet ikke overkomme at smage det hele.

Resultaterne bliver nøje studeret af begge Hold og der bliver regnet. Og det bliver igen DTHT der trækker det længste strå. Denne gang noget mere overbevisende.

1. Dansk Tysk Historic Team         22,26 stp.

2. AC Schleswig                          30,89 stp.

Resultaterne bliver.

Blankenburg nr. 2. i Klassen og 3. gen. Hans-Jörn / Hans-Jürgen nr. 3. i Klassen og 6. gen. Vi ender med at vinde vores klasse og blive nr. 5. generelt. Det er vi godt tilfredse med.

Nu er det tid til at vende hjem. Først til campingvognen og i morgen til Danmark. Igen har vi haft mange gode oplevelser. Tak for det.

Med sportslig hilsen Team Old Time. – Inge & Troels.

De evige to'er fra AC Schleswig.  :-)