Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

46. Int. ADAC-Rallye Stemwede Berg Historic24-09-2016

 

Så fik Karin og jeg igen afprøvet vores tysk kundskaber på en forlænget weekend til Nordrein Westfalen – Ort Stemwede. Efter en pause sidste år, skulle vi igen deltage i Stemwede Berg Historic. Der er ca. 540 km dertil fra Sunds, så vi var allerede på farten i ”Den Røde Golf” Fredag morgen. Vi fik en lille byge med hjemmefra, men ellers var vejret ren sommer, 20 – 23 grader / sol og vindstille. Vi overnatter på Berggasthof Wilhelmshöhe - Stemwede-Haldem, hvor løbet, praktisk nok, både starter og slutter i år.

Området Stemwede ligger i det nordvestligste hjørne af Nordrein Westfalen. Afgrænset af Stemwede Berg – 172 m høj mod nord – og mod syd, Wiehengebirge, en ”kæde af bakker” på op over 300 meters højde. En fantastisk flot ramme til et Oldtimer-Rally i Septembersolen.

Selve løbet var bygget op med 4 wertungsprüfungen (sekundetaper) og 4 orienteringsetaper – Rutebog til O-Etaper udleveres ved TK umiddelbart inden start på etapen. Det hele er bundet sammen med tulipanetaper, ca. 155 km i alt. Kvaliteten var som sædvanlig i top på selve løbet. Dog var der i sammenligning med tidligere, skåret lidt ned på ”festligheder og bespisning”

Inden pausen på et fodboldstadion i Rödinghausen ( en meget lille by med et godt fodboldhold og tilhørende faciliteter ) – havde jeg ”overbladret” i rutebogen på en orienteringsetape, og pludselig vidste vi ikke hvor vi var på det næste kortudklip. Det kostede  5 min. ( 5 strafpoint ) ved TK. Hmm

Efter pausen i sponsor launchen på Häcker ( køkkenproducent ) Wihenstadion, hvor der blev serveret pastaret med kylling og tilbehør, var ”maven fuld og hovedet tomt” i hvert fald kørte vi forkert på WP3/SS3 og missede både et skilt og fik maxtid ved fotocellen – Hmmmm #%¤@& - Chancen for et godt resultat var borte.

Vi var som sagt kørende i ”Den Røde Golf” fra 1990 og deltog i klasse YT – ja, det betyder ikke det du tænker, men Young Timer, og her var der kun 3 deltagere af de i alt 40 deltagende biler.

I mål ved Berggasthof Wilhelmshöhe, kunne vi, under festmiddagen, konstatere at vi var blevet nr. 2 i klassen. Det gav naturligvis ingen pokal, men vi fik dog en ”sølv”-Plakette til samlingen. Vi var straffet for 1 skilt for meget, men det ville ikke rokke ved resultatet, så vi lod det ligge. Hvis vi havde kunnet deltage i generalklassementet i Touristisch, var vi blevet nr. 11 af 20 deltagere med vores 28,52 Strafp. ( rettet for det ekstra skilt vi var straffet for – det er vel ikke så ringe endda ?

Søndag formiddag kører vi atter mod Sunds, hvor km-tælleren runder 1245 km inden Golfen atter holder i garagen. Det er et løb vi gerne kører igen, men måske kombineret med ferie og et løb mere i området. Som det ses, er der temmelig mange transport-km i forhold til løbs-km.

Med Sportslig hilsen

Niels Peder

 

Se billeder fra turen