Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Weekend i Schleswig-Holstein. Del-II31-05-2015

Weekend I Schleswig-Holstein. Del – II.


Søndag d. 31. maj. Sådan skal det gøres.

 

LinkVideo

20. ADAC Wiking Historic 2015.

 

 

Vi triller igen mod nord og holder ind til højre ved Schleswig. I dag skal vi kører et løb i den anden ende af den tyske skala. Løbet er på ca. 100 km. og køres som et ”rigtig” Rally. Transport, sekundetape, transport o.s.v. Blot skal man være omhyggelig med at køre målene på tulipanerne rigtige. Der er to grupper i løbet. Motorcykler & Biler. Den snu løbsleder spiller os så ud mod hinanden. Han bruger rigtig tit at sende motorcyklerne den ene vej rundt og bilerne den anden. Han sætter selvfølgelig en ”lokke” bemandet stempel kontrol. At denne løbsform er rigtig populær, ses tydeligt af deltagerlisten. Max antal deltagere var 120, men der er lukket 145 hold ind. I ”Mannschaft” holdkonkurrencen er det hele 8 hold tilmeldt. Vi i D.T.H.T. stiller med fuldt hold. Vi har i år mulighed for at lave et ”hattrick”, da vi har vundet hold konkurrencen de foregående to går. Så vi er tændte.

 

                                                                                                                             De to "unge" damer har ramt stilen rigtig fint.

           Sidste års Generelvinderen får Æren af at køre med nr. 1

 

Løbet har også ”faktor tal”. Det vil sige at jo ældre køretøj jo lavere faktor. Køretøjer fra før 1918 har faktor 0,4 og når vi når op til køretøjer fra 1961 eller nyere er faktoren 1,0. Altså kan alle konkurrere på lige vilkår. Smart.  Da løbet har 20 års jubilæum, og vel og mærke med samme løbsledelse, ja så er der sat alle sejl til. Udover løbet er der også et ”veterantræf” i dag. Hele området hos og omkring ”Autohaus Jordt”, er lavet til en stor festplads, med diverse boder. Jow jow, det skal nok blive en festlig dag. Selv vejret viser sig, indtil nu, fra sin venlige side.


Efter morgenmad, diverse kontroller, førermøde m.m. ja så er første bil klar til at køre ud på ruten kl. 9.30. Alle de 3 sekundetaper, ligger på førstedelen af løbet. Der er tilsammen 7 fotocelle målinger, som skal rammes med hundrededeles nøjagtighed. Jo der skal man være rigtig skarp, og lige have heldet på sin side. Lige før middagspausen, har løbslederen, hele 3 store og mindre trekanter, inden for få hundrede meter. Alle 3, med en bemandet stempelkontrol på det ene ben. Her har de forskellige hold travlt med at holde styr på ”selvtilliden”. Der bliver kørt overalt af både Mc & biler. Men hvad er rigtig. En fejl her og motorløbet er helt sikkert tabt. Et fejl / manglende stempel, udløser 3 straf sekunder. Uf.


Middagspausen er på ”Satrup Krog”. Og lad os nøjes med at sige det sige det på denne måde. Forplejningen er igen OK. Hr. Harald Søndergård. :-) efter en rigtig hyggelig pause med en del snak, skal vi ud på sidste del. Her er kun tilbage at køre ruten. Nemt ikke. jow det skulle man mene, men ikke desto mindre er der et par steder, hvor det går galt for noget. Vi når at redde den, men bruger dog lidt tid på at finde de listige ting. Heldigvis kan vi køre tiden op. Vi når mål kl. 14.55. Sidste bil på idealtid, skal være her kl. 16.59. Hertil kommer en respittid på 30 min.

       Se det kan man da kalde et "Kagebord".                                                           Sådan kan ventetiden også bruges. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så der er godt tid for os, til at nyde alle (mere end 15 forskellige slags) de mange lækre kager.

Vi har alle, i vores team, dog minus et hold, kørt ruten rigtig. Så nu venter vi bare på resultaterne af vores tider. Vi fornemmer alle, at vi har været ”gode”.
Kl. 17.30 kommer de foreløbige tider. Det ser rigtig godt ud. Så må vi se om de holder.

Det gør de. Fedt. Vi starter med klasserne.
I kl. F. her bliver det til en 2 plads til Maren / Hans-Peter  og  en 3 plads til Barbara / Hans-Ulrich.  I kl. G. bliver det til en 1 plads til Inge / Troels  og  en 4 plads til Karin / Niels P. Så vi var ”skarpe” i dag.  Så langt så godt.

 
Inge & jeg bliver tillige løbets generel vinder. Fedt. Vi slår sidste års generel vinder med 0.22 sekund. Vi vandt også løbet generelt i 2013. Så i de tyve år løbet er kørt, er ”Generel Sejren” nu to gange gået ud af Tyskland, nemlig til Skibbild i  Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Vinderne af "Holdkonkurrencen for 3 år i træk  -  Dansk Tysk Historic Team.                     Generelvinder år 2015 - Inge & Troels. 

Ved holdkonkurrencen læger man de 3 bedste tider sammen. Og det lykkedes for os i Dansk Tysk Historic Team, at scorer et flot ”Hattrick”. Vi vinder med en samlet tid på 5.93 sekund.  Vi slår ”Knatterteam” på andenpladsen, med hele 3.45 sekund. Super godt.


Resultatlisten Generelt:
1.  Troels & Inge                Kadett GT/E                 1.06 sek.
2.  Bernd & Gerd-Uwe         Triumph TR 6               1.28 sek.
3.  Ferdi & Arno                  VW Käfer                     1.73 sek.
6.  Maren & Hans-Peter        Mercedes 230 Pag        2.34 sek.
8.  Karin & Niels Peder         VW Golf C I                 2.53 sek.
16. Hans-Ulrich & Barbara    BMW Cabriolet             5.26 sek.


Første motorcykel kommer først på en 9 plads. Ret uhørt, da de jo sidder så de rent fysisk, kan se forhjulet ”klippe” fotocellen.  
Nå nu er dagen ved at være godt brugt, og det regner igen i stride strømme. Vi takker for endnu en rigtig hyggelig dag med sjove oplevelser, sammen med dejlige mennesker. Kl. 20.45 sætter vi snuden i vandet og stævner mod nord, i hård sø. Vi er ikke specielt glade for regnvejr og slet ikke i de mængder.

Instruktiv video om kørsel af Sekundetape på Tysk - Gleichmässigkeitsprüfung - Wiking Historic 2015 GLP 3


En stolt sportslig hilsen fra Dansk Tysk Historic Team. – Troels.