Team Old Time

Travl & Dejlig Weekend. Del 2.06-06-2015

Hjælper til Mini Rally på Fyn.


Lørdag morgen tidligt, ja meget tidligt, gør Inge & jeg klar til at drage til et punkt ca. 6 km. nord for Fåborg på syd Fyn. Vi skal mødes med en flok IMK’er kl. 8. Vi skal hjælpe med at få afviklet prøve SS 2 & SS 5 – ”Gammelskov” til dagens ”Andrup El Rally”. Prøven er på 7.3 km. og der er ikke meget der, går lige ud på denne strækning. Og bakker er der mange af.  Vi er 34 personer, og vi starter dagen med fælles morgenkaffe og Rundstykker. Rigtig hyggeligt.

Det er jo sådan, at, ”at hjælpe”, er en vigtig ting. Hvis der ingen frivillige hjælpere var, ja så kunne vi jo heller ikke selv komme ud at køre. Ingen hjælpere, ingen Motorløw. Samtidig er, ”at hjælpe”, også en rigtig hyggelig social ting. ”At hjælpe”, kan også sagtens være en naturoplevelse eller lige frem en helt anderledes oplevelse. Det er et par af IMK’s trofaste hjælpere et godt bevis på. De spændte deres Camp-Let efter bilen og drog her over i går, sidst på dagen. De fandt et lækkert sted på prøven, ved skov og en lille sø. Så var det kun at spørge på gården, om de måtte være der i weekenden. De kan her til morgen fortælle en dejlig historie, om meget flinke og imødekommende ”indfødte”, der gerne deler både kaffe og toilet forhold med ”indvandrerne”. Ja sådanne oplevelser kan man altså også få som ”hjælper”, hvis man har mandsmod til det. De dyrker, til en oplysning, ikke selv motorsport, men det er ingen hindring, især ikke når man er motorsports interesseret.


Nå tilbage til dagen opgave. Efter morgenkaffen, ja så fordeler Torben og Kenneth opgaverne og vi kører, hver især ud til de poster vi skal passe i dag. Inge og jeg skal være lige godt halvvejs inde på prøven, i et vej kryds. Vi går i gang med at gøre afspærringerne klar i vores område. Vi er på en bakketop, med en flot udsigt mod syd ind over Fåborg og Millinge, og mod vest ud over Helnæs Bugt, og videre ud over Lillebælt, med Sønderjylland i horisonten.

Efter endt arbejde, mødes vi alle igen ved ”Start”. Her får vi udleveret madpakker, vand, sodavand, radio, m.m. Vi hyggesnakker og driller hinanden, indtil Kenneth kalder til orden. Der bliver udstukket retningslinjer, og vi kører igen ud til vores poster, så vi er klar til at åbnervognen kommer gennem prøven, her ca. kl. 11.35.  

Der er 70 hold til start, heraf 6 fra nord Tyskland. Rigtig fint. Af start listen fremgår det, at ”gamle” hr. Iversen, har fejet støv i flere dage, og endelig nået frem til sin Kadett, inde i bunden af laden. Den glæder vi os til at se og høre. Der hvor vi står, bliver der gået til den. Der er også ”plads” til at forlade ruten. Det er der dog ingen, der gør. De ”nøjes” med at klippe græsset i vejsiderne.


Efter passage af 3 Renaultér (20-22) gør vi klar. Nu kommer Kadetten. Men glæden bliver dog kort. Op af ”hullet” kommer start nr. 24, tyskeren Helge Tamm i hans BMW M3. Ikke nogen dårlig lyd, må vi sige, men ikke en Kadett lyd trods alt. Måske ham ”Henrik” ikke har fået ”motoren” blæst helt ren for støv ?


Der er ikke mange tilskuere på vores lille sted, da der er en frisk gåtur hertil. Men vi får alligevel et specielt besøg. Op gennem kornet, kommer der to personer cyklende, pænt i sprøjtesporet.  Det viser sig, at være et ægtepar fra Schweiz, der er på ferie her på syd Fyn. De er på vej mod Fyns næst højeste punkt ”Trebjerge”, der ligger et par kilometer nord for vores position, og vejstykket dertil er lige nu prøve strækning. Vi får en lille snak, på tysk, om hvad vi laver her og hvornår de kan komme igennem. En mulighed er også at køre uden om, men de vælger at kikke ”motorløw” indtil pausen.


Der er ikke mindre en 22 deltagere der udgår af diverse årsager. De sydfynske veje og bakker er ikke at spøge med. Lidt før kl. 16 er de sidste igennem og vi kan rydde op efter os. Vi mødes igen alle omme ved start. Nu er der kommet gang i IMK Grillen, og der er pølser til alle. Vi får lige byttet de sidste ”løgnehistorier” inden vi ved 18 tiden igen sætter kursen mod Skibbild, efter en rigtig hyggelig dag i den dejlige fynske natur sammen med hyggelige mennesker.

Med Sportslig hilsen Inge & Troels.

Foto:  -  Start Nr. 51- Lars Bjerrum / Henning Kristensen Struer i Ford Puma Kit Car – foto - Fotoamateur.dk

Kør en tur med Becker på Gerup Skov