Team Old Time

Nacht d. l. Messer 20.10-10-2020

 

Tur til Rothenburg – Wümme.


Vi skriver fredag d. 9. okt. og Karin, Inge, Niels Peder og jeg er på vej i Toyota’en sydover. Vi har sat kursen mod Rothenburg, ved floden Wümme. Nærmere bestemt ca. 40 km. øst for Bremen. Vi (N.P. og jeg) skal ned for at deltage i det ”5. Int. Nacht der langen Messer”, der for tredje gang har start og mål, her lige uden for Rothenburg. Desværre er vi ”kun” 3 mandskaber tilmeldt fra Skandinavien i år. Sidste år var vi 9 mandskaber, men diverse karantæneregler og corona har ændret på tingene, desværre. Men vi føler os trygge, da smittetallene i øjeblikket er meget lave her i nordtyskland. Vi har en hyggelig fredag aften, med dejligt mad og en Weissen Bier.

Lørdag formiddag er vi på ”bytur”, inden vi overlader ”konerne” til sig selv, og kører ud til ”Gasthof Waidmann`s Ruh”, lidt før landsbyen Brockel. Der er taget højde for corona’en, og vi har fået nøje regler for alt, hvad der skal foregå. Og det fungerer rigtig fint. Der er på trods af tilstanden i verden, 23 mandskaber tilmeldt. Så det er godkendt. Vi har start nr. 22 med afgang kl. 15:22. og da vi jo kører Toyota, ja så har vi ”kun” GPS udstyr i. (triptæller, snitur). Men pyt det handler jo om at have det sjovt. Ikke ?

Efter den normale snak, men jo her udendørs, ja så er vi klar. Turen er på 153. km. fordelt på 5 etaper og med 9 sekund etaper (GLP) med 43 hemmelige målinger. (DK – udstyr). Disse er forbundet med fine P-etaper, med tilpas sværhed i orienteringen.

Første etape klarer vi fint med ”kun” 2 stp. Men træerne vokser jo som bekendt ikke ind i himlen. Etape 2. Vi misser en rigtig fin O-detalje, men som vi når at opdage. Men desværre kun får rettet halvt. Lig med en manglende kontrol. Uf 10 stp. plus 1, for flot kørsel på sekundetaperne. Der er ingen lang pause indlagt i løbet på grund af corona. Men ca. 3 – 5 min. ved tidskontrollerne. Fint. På etape 4, misser vi igen en rigtig fin detalje og hermed endnu en kontrol. På tiderne går det noget bedre, lige indtil vi når frem til GLP 5. Her får vi desværre lavet en lille regnefejl, som vi først opdager, da deltageren efter os pludselig kører om forbi, og starter ud på sekundetapen. Halløj, hvad sker der lige her ! ! ! Ups, vi skulle være kørt for små 2 min. siden. Det er så lig med 4 max tider, af 10 stp. Fy – føj. Nå men op på hesten igen. Turen bringer os nordpå, og ved byen Seedorf, i en vestlig bue tilbage til mål. Turen er rigtig fin, med flot natur og hyggelige landsbyer. Vi ankommer til mål kl. 20:46. Nu skal vi have et velfortjent måltid mad.

Og lad det være sagt med det samme. Løbsledelsen har virkelig tænkt sig om, og fået hastighederne og landskabet / beboelsen, til at passe perfekt sammen. Der er plads til at vise hensyn på P-etaperne, og man behøver ikke jage i landsbyerne, for at nå at løse Orienterings-opgaverne. SUPER. Sekund-etaperne er skruet fornuftigt sammen. Der er både de lidt hurtige, og de langsomme. (som er rigtig svære at køre) Og Hastighederne er igen tilpasset omgivelserne. Flot arbejde. Dette løb er det kvalitetsmæssige bedste vi har kørt i mange år.

Hertil kommer at vi ved mål naturligvis får udleveret en flot ”idealrute”, men der udover en QR-kode, vi kan scanne og her har vi så ”Live Resultater”. Og ganske kort (5 min) efter at vi er kommet i mål, er vi beregnet og ”på”. Det er rigtig flot arbejde, og både Poul Bo & Lars Palle er begejstret. Så bliver det vel ikke meget bedre. De er jo ikke sådan at begejstre, de to unge herre. :-)

Nå men resultaterne bliver som følger.:

Klasse K1.:
Lars & Poul Bo.            46. stp.    1.pl.
Werner & Ebbe.            93. stp.    4.pl.

Klasse K4.:
Troels & Niels Peder.     83. stp.    3.pl.

Lars & Poul Bo vandt kl. 1.

 

Og nu det vigtige. Holdpokalen kommer igen til Danmark.
DHMC – Team Danish Wikings.    222. stp.    1.pl.

Løbet er samtidig 2. afd. af det ”Tysk – Dansk Efterårsmesterskab”. Og her har vi på nuværende tidspunkt et dansk hold på en 2 pl. sammenlagt. Nemlig Lars & Poul Bo. Spændende hvor mange Euro de skal have med hjem efter sidste afdeling. :-)

Jeg vil takke af for denne gang. Vi har igen haft en rigtig fin tur, sammen med dejlige mennesker og alt dette på trods af Corona’en.

Med sportslig hilsen  -  Team Old Time.  -  Troels.

Foto.: Ja de er taget og stillet til rådighed, af vores ven, Peter Stech. – ”PS-Sportphoto”. 

Ps.: 3. afd. er i Lemvig d. 24. okt. og 4. afd. (finalen) er i Vejen d. 14. nov. Så vel mødt.