Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Classic Car Challenge 201405-07-2014

Så blev det tid til det . . 13 Int. Classic Car Challenge.

Og selvfølgeligt med DHMC som arrangør.  I dag er det Ditte der sidder i observatør sædet i den grønne Golf og Niels Peder er rykket over på førersædet.  Der er teknisk kontrol hos Shell i Lundeskov, og vi skal møde der kl. 8.00. Det får vi klaret og tanket, inden vi kører til ”Den Gamle Vejenhal” til licenskontrol og morgenmad, og en kop velfortjent morgen kaffe.

Dagen tur er på 242 km. og der er tilmeldt 42 hold fra 4 lande. Det er Norge – Sverige – Tyskland og selvfølgelig Danmark. Der er højt humør ved morgenkaffen og Inge & jeg bliver ”drillet” med om vi nu er sikre på, at vi er ”Skarpe” her til morgen, hvad vi jo bestemt ikke var for 14 dage siden i Århus. 

N.P. & Ditte har start nr. 6. kl. 9.35 og vi nr. 7 et minut senere. Jeg har sagt til N.P. at han lige skal huske at holde til højre når vi skal forbi. Det bliver nu ikke aktuelt.  Første del af turen går nord på og laver så en stor bue ned til Lundeskov og videre over Vamdrup, inden vi når frem til middagspausen i ”Den Gamle Vejenhal” igen. Turen hertil hat været i dejlig natur. Vi sammenligner ”strimler” og kan se, at vi har det samme antal skilte som vores konkurrenter hertil. N.P. & Ditte mangler dog en. Øv.  Af de første 114 km. har der været ca. 10 km. grusvej. Stik imod folks ønsker ved DASU infomøde på Fyn i vinter. Godt nok, skal det til Luffes forsvar siges, at det var gode grusveje, men alligevel.  Nå, men frokostbordet er Super godt. Så vi bliver godt mætte inden vi skal ud på de sidste strabadser.


Anden del bringer os sydpå, så langt som forbi Gram Slot, inden vi drejer af mod vest til kaffe pause på Enderupskov Camping, der ligger vej Ribe – Haderslev landevejen. Her er der hjemmebagt kage og hele 5 forskellige slags og frisk brygget kaffe. Herligt. På den lille campingplads har de lavet en fest ud af vores besøg. En lille detalje er at alle vejene på pladsen har navne med tilknytning til Motorsport, så som ”Le Mans Street” – ”Silverstone Street” – ”Rally Daker Roed” og ”hovedvejen” hedder selvfølgelig ”Route 66”.   Der er pyntet op på ”Skovscenen” med flag, og der kommer dejlig 60’er musik ud af de store højtalere. FED FEST. 

Nå men vi skal jo lige som videre og meget gerne til tiden. I en bue mod vest, når vi frem til Vejen igen og mål, ved Hotel Skibelund, som ret tilfældigt ligger ved Skibelund Krat. Nu er motorløwet slut. Turen har igen været igennem flot natur og igen med alt for meget grus. Øv. Eller har vi igen ”strimlen” rigtig, og det har N.P. & Ditte også denne gang.


 Nu er der en transport frem og tilbage til et ”hyggeophold” hos Læborg Autohandel, i hans ”Veteranlade”, indtil det bliver spisetid ca. kl. 18. Her er der rigtig meget spændende at se på, og vores vært byder på både øl / vand og friske Fadbamser, tappet fra en ”Morris Minor Truck”. Tilbage i Skibelund er der blevet regnet. Vi er beregnet til 88 stp. Men det mener jeg nu ikke kan passe. Der er da også lige en lille tastefejl på 10 min som vi får rettet. Så ender vi på 38 stp. Det passer bedre. Vi har faktisk kørt rigtig god, hvis vi lige ser bort fra en lille forsinkelse vi (og rigtig mange andre deltagere) havde, i en lille landsby, hvor der var en, der havde fået ”kaffen galt i halsen”. Her valgte vi, at slappe af, til vi var godt ude af bebyggelsen med efterfølgende tidsstraf på 23 sekunder ved den efterfølgende hemmelige kontrol. Lidt træls straf.


Vi sidder og hygger os ved bordet, da vi bliver overrakt en ny beregningsseddel. Nu har løbsledelsen slettet den HTK hvor der var problemer og nu har vi så ”kun” 15 stp. Og det rækker så til en sejr, både i klassen og generelt. Fedt – jow, vi har været ”Skarpe” i dag. N.P. & Ditte indkassere 131 stp og det bliver til en 10 plads i Sport klassen. Efter et rigtig godt aftensmåltid er det ved 21 tiden, tid til at vende snuden hjem ad igen.


Nu venter jo sommerferien for de fleste, men ikke i Team Old Time. Vi har ikke mindre en 4 tyske løb vi skal deltage i med – Dansk Tysk Historic Team – i juli måned. Så må vi se hvordan vi klarer os der i ”Mannschaft” konkurrencen. Tyskerne har lovet os ”tæsk”, og der bliver fra deres side snakket om at ”indkøbe” hjælpe hold. Det bliver spændende. Vi stiller med 4 mandskaber i de 3 af løbene, så har her mulighed for at slette det dårligste resultat. Nu får vi se, hvad vi kan få ud af det. Mere herom senere.


Med sportslig hilsen – Team Old Time. Inge & Troels.