Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Automania Classic Regularity Rally31-08-2014

Sidste år, var den grønne Golf, med på udstillingsarealerne, og på den fælles "picnictur" der var arrangeret på Silkeborg Automobil Festival - Automania.
I år skulle Golfen så repræsentere Team Old Time i Dansand Classic Regularity Rally. Inge og Troels var på ferie, og Karin, ønskede ikke at være "driver" i et så hurtigt løb. Altså satte jeg min bag rattet og Ditte tog rutebogen.

De to eneste klasser, Expert og Sport kører samme rute og hastighed. Det specielle ved dette arrangement, er at det klassiske pålidelighedsløb, kører samme prøver, som Rallybilerne, blot kører vi Rallyprøverne, som sekundetaper. Der er fotocelle-måling som hemmelige tidskontroller, og der er 1 strafpoint pr. 1/10 sek. Og da det foregår på afspærrede veje, kan man tillade sig at skrue gennemsnitshastigheden op.

Ruten med start, på prøven på Søvej, var beskrevet med tulipaner a´la 70érne, og ledte de 24 deltagere, frem til ialt 13 sekundetaper. Heraf blev Søvej kørt 3 gange, og de 4 rallyprøver ude i Silkeborgs omegn, kørte vi 2 gange pr. stk. med stigende gennemsnitshastigheder. 40 - 65 km/t, var lige hurtig nok for undertegnede. Vi indkasserede ihverfald rigeligt med strafpoint.
Sekundetape 12, var henlagt til et industriområde i det nordlige Silkeborg. 58 km/t med korte ligeudstrækninger, havde Golfen svært ved at følge med til. Anden gang vi skal køre på Søvej, får jeg ikke startet køretidstabellen :-( - vi skal køre 44 km/t på den snævre prøve, men da vi alligevel ikke har "styr på tiden", vælger jeg i stedet, at give 95% gas. At vi på trods heraf, kun indkasserere 20 og 48 strafpoint, siger lidt om den høje gennemsnitshastighed på prøven. 
Lige foran os, med startnr. 48, kører Werner og Christa stein fra Hamburg, i deres VW 1303 fra 1973 - de ligger nr. 2 i den samlede stilling i FDM-Dasu Classic (Touring) og kører et godt løb i Silkeborg.   De ender på 8.Pladsen i Sport med 619 Strafp. - Vi "scorer" hele 1067 strafp. på 12 pladsen.      Sport-klassen bliver vundet af Toni Hansen / Per brodersen, Audi 80, med 169 strafp.
Efter 175 km, er vi I mål efter en sidste tur rundt på Søvej. En god og sjov måde, at binde klassisk pålidelighesløb og Rally-arrangement sammen på. Team Old Time deltager sikkert i lignende løb igen. Jeg har på opfordring, sendt nedenstående forslag til forbedringer / ændringer til løbsledelsen:

1. Løbet behøver ikke at være længere end 90 - 120 km max.
   - vi kører forholdsvis stærkt, på de lukkede sekundetaper, og det presser og slider unægteligt på de "fine gamle biler"
2. Løbene bør, som i Automania, kun køres på asfaltveje.
3. Expert og Sport, skal have forskellige hastig og rutelængde. Sport kunne typisk køre 3-6 km/t lavere hastighed på 1-3 færre     af de afspærrede sekundetaper.
4. Der må / Skal være pålidelighedsetaper på kortudsnit ( 30 - 35 km/t ) mellem sekundetaperne. Listige O-Løbs finter skal man     naturligvis undlade.

 

Video fra Søvej

 

Med Sportslig Hilsen
Niels Peder