Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Mäcki 201413-07-2014

    

 

                        

        9. Int. ADAC Mäcki-Veteranfahrt 2014.


Som i kan læse i Niels Peders fortælling fra ”Drostei”, drog vi hjemme fra lørdag d. 12. juli kl. 4.30, for at deltage i hele to løb denne weekend.
”Drostei Classic” var slut ved 19 tiden, og vi satte kursen gennem de nordlige forstæder til Hamburg, i retning mod Lübeck. De første 30 km, af de knap 60 km, til vores overnatning i ”Nütschau” ved Bad Oldesloe, var rent bykørsel. Der bor ca. 2.8 millioner, i storbyen Hamburg. Ikke sært der er mange huse. Efter en dejlig kold mørk øl og en lokal snaps, på terrassen, var det tid til at finde under dynen. Der var nu heller ikke nogle af os, der havde mere strøm på batterierne. Kl. var også blevet 23.


Søndag d. 13. juli.  Kl. 6.45, er det ud af fjerene. Vi skal ind gennem Bad Oldesloe og ud til ADAC øvelsesbanen – ”Travering” i den nordøstlige udkant af byen. Her holder Automobil- und Motorsport Club, Stormarn e.V.im ADAC, til. Her er der start og mål på dagens løb. Løbet i dag har ”kun” en sværhedsgrad, til forskel fra løbet i går, hvor vi kunne vælge mellem en ”svær” & en ”meget svær”.


Løbet er på 115 km. fordelt på 65 km. før middagspausen og 50 km. efter. En meget passende fordeling efter min mening. Middagspausen er på cirka 1.t 30 min. Rigtig fint. Karin / Niels P. har start nr. 11 – vi har fået vores lykkenummer nemlig 13 og Birgit / Erik har nr. 15. Barbara / Hans-Ulrich har nr. 27.


Så er vi klar til start og det er med dagens højdepunkt. Sekund etape på ”Travering”. Den ser meget lettere ud i år, bliver vi enige om. Sidste år var den teknisk svær. I år er den enkel. Men – men – men, tåbeligt at tro.

Der skal køres rigtig hurtigt, finder vi ud af, da det bliver vores tur. Som det kan ses på skitsen, går det ikke lige ud og områder er tillige meget kuperet. Så til stålet min ven. Det gør vi så og når lige akkurat frem til de 3 fotoceller til tiden. Vi indkasserer sammenlagt 2.19 sekund. De små biler har problemer og det har de deltagere også, der ikke er helt klar fra starten af. Når jeg skal være helt ærlig, og det skal jeg jo en gang imellem, ja så var denne prøve alt for hurtig.


Turen er på tulipaner og så kommer der kortudsnit ind i mellem med små (typisk udsnit i størrelsen 10+15 cm og i målestok 1:25.000 eller 1:10.000) orienterings opgaver, der lige skal løses – vel og mærke rigtigt. Målestoksforhold er ikke opgiver. Der køres efter signaturer. På førstedel er der 4 sekund opgaver og 3 orientering opgaver.

Du kan se en video ( 3 min. ) fra WP1 - Travering HER


Vi når frem til middagspausen, men med skindet på næsen, mener vi selv. Det er på en ”Landgasthof” i en meget lille landsby. Men maden er helt i top. Der er (også denne gang) blandt andet,  en egnsret. Oversat bliver det nok til – ”surflæsk”. Det har nu ikke meget med flæsk eller surt at gøre. Det er dejligt mørt kød og med brasede kartofler til.
Vi skal ud på de sidste kilometer. Her er der ingen sekund opgaver, men så er der 7 orienterings opgaver. Vi når frem til mål og eftermiddagskaffen på Travering igen ca. kl. 16.


Så til dagens resultater.

Kl.  F    2 pl. til  Barbara / Hans-Ulrich.    11.88 stp.
Kl.  G   4 pl. til  Troels / Inge                    9.87 stp.
Kl.  G 14 pl. til  Karin / Niels P.               50.91 stp.
Kl.  G 16 pl. til   Birgit / Erik.                  77.38 stp.     

I ”Mannschaftvertung” bliver det til en førsteplads til Dansk Tysk Historic Team. Så tyskerne fik ret, i hvert fald i går. Der fik vi ”tæsk” og måtte nøjes med en 3 plads. Men vi får da to pokaler med hjem i ”klubskabet” i Sunds.
Nu er klokken også blevet ”sent” og vi skal nordpå. Kl. 22, når vi hjem til Midtjylland igen. Vi har kørt 1.038 km siden i går morges kl. 4.30. Ja – ja, man skal ikke være tosset for at gøre dette, men det hjælper nu lidt. Og ved i hvad det værste er. Vi gør det skam igen og ganske frivilligt.

Med sportslig hilsen Dansk Tysk Historic Team.  -  Inge & Troels.