Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

På begge sider af Grænsen26-05-2013

Team Old Time på tur.

Det er fredag den 24. maj. Inge og jeg sætter kursen mod syd. Vi skal ned til Tarp, som ligger ca. 10 km. syd for Flensborg.
Her har vi lejet os ind på Landgasthof-Tarp. Det er første gang vi skal ud og kører i Kadetten i år. Vi holder et par pauser på vejen ned og når frem, ved 19 tiden. Fint sted.

Lørdag morgen står det ned i stænger, og det gør det helt frem til sidst på eftermiddagen. I dag skal vi til Gråsten for at deltage i deres store Old Timer Træf.

Gråsten-Flensborg Oldtimerløbet 2013.

Fra 8 – 10 er der tilmelding. Der kommer ca. 950 køretøjer trods det meget fugtige vejr. Der kan deltage, - Cykler med hjælpemotor, - Knallerter, - Motorcykler, - Biler, - Lastbiler, - Busser og Traktorer. Vi får start nummer 615. Vi er her ved 9.15 tiden og der er pænt fyldt op. Efter at vi har kikket lidt er det tid til kaffe pause i teltet. Fra 10.30 til 12.15 er der bedømmelse at køretøjerne. Vi kikker ”gammelt skrammel” i de opstillede boder. Der er også stumpemarked hernede. Og så går vi igen en tur rundt på pladsen og kikker. Der kommer hele 4500 betalende tilskuere trods vejret. Rigtig flot. Men der er også trængsel i luften. Paraply trængsel. Nu er der middagstid. Trods regnen kan der købes grillstegt gris og alle de ringridder pølser man har lyst til. Der er travlt i mad teltet.

Kl. 12.30 starter Tomas Eje turen til Flensborg og Retur. Vi kører først gennem Gråsten by inden vi følger Flensborg Fjord til Kruså. Over den gamle grænseovergang og ned forbi Wassersleben og ind til Danfoss i Flensborg. Her er der pause, og der kan købes pølser og varm kaffe. Så går turen samme vej tilbage til festpladsen i Gråsten. Der er på hele turen masser af mennesker ved vejkanten. De har opstillet telte / pavilloner og holder fest, mens de kikker på den lange kortege af køretøjer. Det tager 3 timer inder der igen bliver ro på de berørte veje. Så der er nok at kikke på et stykke tid.

Efter en kop velfortjent kaffe ved mål i Gråsten, returnerer vi sidst på eftermiddagen til Tarp. I aften kommer den sidste del af Team Old Time – Karin & Niels Peder herned. De har i dag deltaget i 2 afd. af FDM-DASU Classic med start i Struer. Men det skriver de nok selv lidt om. De når frem til os ved ca. 22 tiden og efter en dejlig stor kold mørk øl og nogle røverhistorier fra Struer, er det blevet sengetid.

Søndag morgen kører vi så de ca. 20 km. til Schleswig for at deltage i det . . . .

18. Int. ADAC WIKING HISTORIC 2013.

Der er mødt 135 køretøjer til start her søndag morgen, her af 5 fra Danmark. I det Tyske, dyrkes Hold konkurrence med stor lidenskab. Så der er tilmeldt 7 hold til Holdmesterskabet.
Vi skal også have gang i vores lille Dansk / Tyske Team for første gang i år. ”Dansk Tysk Historic Team” stillede med tre mandskaber. Karin & Niels P. Nielsen – Sunds. Barbara & Hans-Ulrich Blankenburg – Bad Schwartau. Inge & Troels Nielsen – Skibbild. Nu skal vi se om vi kan klare os i den skarpe konkurrence med de tyske klubhold. Vi får se.
 
I det Tyske, er der to muligheder. En Touristig og en Sportlich klasse efter ønske. Her opdeles køretøjerne så efter årgang. Der er så en beregningsfaktor for de ældste køretøjer, så de også har en chance for at være med.  Der er i alt 12 klasser i den sportslige del. 6 til motorcykler og 6 til biler. De små klasser slås så sammen med naboen. Hertil så lige en turistklasse.

Efter et dejligt morgen bord er det tid til at komme ud og kører for første gang i år (Inge & Troels). Vi starter ud kl. 10.08.  Ruten er på lige godt 100 km. En flot tur, først mod sydvest forbi Dannevirke og gennem Treenedalen, retning Freidrichstadt, så østpå, til middagspause lidt nord vest for Rendsburg. Her er der dejligt varmt mad til os alle. En lokal egnsret. Turen fortsætter nord om Rendsburg og retur til Schleswig. Så landskabet byder på både flad marsk og syd ”Fynsk” bakkedrag. Vi kommer af mange små krogede veje, hvor der normalt er kørselsforbud for offentlig trafik. (Landbrugsveje).

Tilbage ved mål i Schleswig er det stort kaffe / kage bord til os alle. Vi når frem kl. 15.13. der er rigtig godt gang i snakken og beregnings teorierne, ved de mange borde. Der bliver ”gasset” med hinanden, nøjagtig som her hos os. Og deres ”røverhistorier” går også på krykker. Der er indsneget sig nogle taste fejl i deres beregning, så det trækker lidt ud, men der kan dog uddeles præmier med kun, ca. 15 minutters forsinkelse. Det skal vise sig at blive en god dag for vores lille Team.

I klasse 11 bliver det til en klasse sejr til Barbara & Hans-Ulrich. I klasse 12 bliver det også til en klasse sejr til Inge & Troels, og en 5 plads til Karin & Niels P.
 
I hold konkurrencen bliver det til fornem første plads til ”Dansk Tysk Historic Team”. Sådan, rigtig flot. Der er en del snak blandt de andre tyske hold. De mener de tager ”hævn” næste gang vi ses.

I generelklassementet bliver det til en fornem sejr til os. (Inge & Troels). Vi ”Nøjedes” med at inkassere 1,19 sekund straf på de 6 opgaver.  Straffen er hernede i 1/100 sekund og måles med fotoceller. Det er rigtig godt kørt. Det plejer at være motorcyklerne der sidder på de generelt bedste tider. De har lidt bedre forudsætninger for at se hvornår de rammer fotocellerne, da de jo fysisk kan se forhjulet.  Det er første gang i de 18 år løbet er kørt, at pokalen går til et dansk hold.

Nu er det tid til at stikke næsen hjemad igen. Det har været en dejlig oplevelses rig weekend uden stress og sammen med mange hyggelige mennesker. Og en rigtig god søndag for vores lille Team, hvor vi fik sat ”skabet” på plads, over for vores mange tyske venner. Nu ved de i det mindste hvem ”Dansk Tysk Historic Team” er. Men vi skal nu nok komme ned på jorden igen. Næste gang kan det jo være os det får ”bank”.

Med sportslig hilsen fra Team Old Time og Dansk Tysk Historic Team. –
Inge & Troels.

        

De sejrende kvinder fra Dansk Tysk Historic Team, med pokalen.              Generelsejren går til Inge & Troels Nielsen.