Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

KOA Classic ´13 - FDM-Dasu Classic 5. Afd.21-09-2013

Køge og Omegns Automobilklub med Torben Hansen i spidsen, havde henlagt Løbet til det flotte Sydsjællandske landskab.
Med start i Næstved og mål på Cafeteria Storebælt i Korsør, passede det rigtig godt for os fra Jylland. Ditte og undertegnede, skulle først starte med nr. 30 og da vi startede hjemmefra mens det endnu var mørkt, havde vi god tid tilkaffe og rundstykker på Næstved Automobilmuseum, hvorfra første start gik kl. 10:00

Det var Ditte´s andet løb i år, og da det ikke gik særlig godt i det første, var hun selvfølgelig noget spændt på dagensstrabadser, over 230 km ventede forude. Vi kom godt ud gennem "sumpen" i Næstved og frem til første sekundetape ude i et industrikvarter. Frisk lavet med en tulipan-sekundetape, med skiftende hastigheder.  Det ser man ikke så tit. Der var information ( vejnavne m.v. ) til tulipanerne, så man havde en chance for at kontrollere / finde tilbage, hvis der gik "uorden" i tulipanerne. Der var faktisk "garvede" folk i Sport, der kørte så meget "vild" i tulipanerne, at tiden "smuttede" Vi klarede etapen uden at køre forkert, men indkasserede lidt på tiden ( 5 og 9 sekunder ) da jeg ikke helt havde styr på hastighedsskiftene.
Så gik ruten ellers sydover på gode, men smalle og snoede asfaltveje til en lille pause på Avnø Naturcenter, og herfra igen nordpå, op mod middagspause på Gavnø Slot. Hvor vi fik lov at køre en tur rundt i selve parken - fedt -  inden der var rugbrød m.v. i Slots Bryggeriet.
Sekundetapen på vej væk igen, var også frækt ( og smart ) udformet som en Tulipanetape med skiftende hastigheder, og med meget korte mål, rundt på arealet omkring slottet. Med fyldte maver, var var vi nok ikke blevet helt klar til start - vi fik kørt etapen, men det kostede på de 2 hemmelige tidskontroller (HTK) der var sat ud på den kun 1500m lange sekundetape( 37 og 49 sekunder ) I det hele taget var der mange sekundetaper. Ialt 12 med 25 stk. HTK - hvoraf 2 blev slettet, tror der var urfejl.
Fra Gavnø gik turet vestover mod Skælskør og mål i Korsør, hvor Cafeteriaet diskede op med deres specialitet : Flæskesteg, med sprød svær og brun sovs - passende for tidspunktet hvor vi passerede målstregen - 18:02.
Her kunne vi så konstatere at vi manglede eet skilt og een HTK ( p.g.a. en fejlkørsel ) Og så havde vi selvfølgelig en del "prikker" på tiden. Vi indkasserede en 6. plads med 101 strafp. ud af 14 deltagere i Touring.
Expertklassen blev vundet med 53 strafp. og Sport med 106 Strafp. Touring med bare 3 Strafp. Så selvom vi syntes at løbet var i den svære ende, mener jeg at løbsledelsen havde ramt nivauet helt rigtigt. Et godt og spændende løb, som vi helt sikkert også vil priotere i 2014.

Venlig Hilsen
Niels P.