Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

43. Int. ADAC-Rallye Stemweder Berg Historic28-09-2013

 

KLUB : AMC - Stemweder Berg  50 års Jubilæum

Tysklands tur. uge 40 - 1. del.

♦♦♦♦o fem Black daimond - det bedste og flotteste løb vi har kørt i år :-)

Fredag morgen i uge 39, og Team Old Time har ferie i 10 dage. Turen går ca. 550 km ned gennem Tyskland til et sted lige vest for Hannover. Landgasthaus Stemweder Berg. Her skal vi mødes med tyske Oldtimer-venner, Barbara og Hans-Ulrich, som kender det søde ældre værtspar fra tidligere ture. Vi får fyrstelig behandling, og hygger os med god mad og "oldtimersnak"
Vi skal møde til papirabname og Teknisk kontrol, lidt over kl. 8 Lørdag morgen, hos Mercedes forhandleren i Stemwede-Levern. Her er der også morgenkaffe.Troels og Inge er blevet flyttet "sport" til "Touristik" hvor Hans-Ulrich og Barbara også deltager. Dette p.g.a. holdmesterskabs konkurrencen. Men Troels og Inge vil "have noget for pengene" - og bliver flyttet tilbage i den svære Sport-klasse. Løbsledelsen vil så i løbet af dagen tænke over hvordan han kan beregne holdkonkurrencen, når vi nu ikke er i samme klasse. Der er 3 hold tilmeldt. Rutebogen i super trykkvalitet, kan vi få udlevert 30 min. før start.


Rallye Stemweder Berg Historic, er en "Veranstaltung" på knap 200 km. og indeholder både orienterings etaper og sekund etaper med fotocelle tisdmåling. ( Wertungsprüfung - sollzeit ) Orienteringsetaperne er opbygget med nummererede pile på knivskarpe kortudsnit i (original ) 1:25.000 - For os der er vant til at sekundetaper på kortudsnit 1:50.000 ( zoom fra 1:100.000 ) - er det overskueligt at finde vej. Og i "Touristik" er der kun indlagt få finter, og der spilles ikke på de specielle tyske regler m.h.t. modkørsel. Altså en reel orienteringsetape. Wertungsprüfung (WP) er optegnet rute, ligeledes på kortudsnit 1:25.000 og som noget nyt kontrolleres vi her med både skilte og hemmelige fotoceller undervejs. De er dog ikke mere hemmelige, en at de er opgivet på kortet, med afstand og tid. Til gengæld er de fleste af dem "blinde" - d.v.s. man ved ikke om der er en fotocelle eller ej, på det opgivne sted. Det var der så 2 steder, hvor næsten alle fik strafsekunder. Meningen var at holde hastigheden nede på det gennemsnit ( 23 - 33 km/t ) der var opgivet i rutebogen.
I Touristik var der 6 sekundetaper og 3 orienteringsetaper, derimellem tulipan-etaper, med forholdsvis korte mål, så der var "nok at se til" gennem hele løbet. Hele turen var lagt på mindre asfalterede veje i det flotte kuperede landskab omkring Wiehengebirge og flere steder kørte vi "serpentinerveje" op og ned af bakkerne. Så også chaufføren, havde "nok at se til" Middagspausen var henlagt til Kurpark Bad Oenhausen. i den anden ende af parken ligger også et gammelt Kejserpalads. Inden vi fik lov at parkere, er ruten ( transport) lagt ned forbi en fyldt tilskuer tribune foran restauranten - absolut festligt.


Vi ankommer til mål, festmiddag og præmieuddeling kl. 19:00 ( vi har startnr. 48 af 49 deltagere ) Bergasthof Wilhemshöhe Stemwede-Haldem. Flot velsmagende 3 retters menu incl. vin til maden er indregnet i startgebyret.

Vores resultat kan ses herunder. Vi overser et skilt ( det er der mange der gør ) - men kører godt på sekundetaperne. Holdkonkurrencen ???? - Joh øh  - løbsledelsen finder ud af at det er billigere at uddele en pokal end at tilbagebetale holdgebyret på 50 Euro - så vi får en 1. plads i vores egen holdmesterskabskonkurrence for "mixede" klasser.

Men pokalen ser godt nok ud i Dansk Tysk Historic Team´s pokalskab.

Vi overnatter igen på Landgasthaus Stemweder Berg, og efter morgenmad Søndag, tager TeamOldTime til Winsen ( Aller ) lidt NNØ for Hannover, og deltager i veteranudstilling med vores biler. En god dag med mange køretøjer, levende musik, flot sensommervejr og masser af mennesker. Der er også et flot "oldtime" modeshow. - men det er næsten en historie for sig.
Sidst på dagen triller vi sydpå, til Braunschweig, hvor vi har bestilt miniferie gennem Risskov Bilferie. inden vi igen midt på ugen drager videre til Hanse Historic i Lübeck - det kan der læses om andetsteds her på sitet.


Venlig Hilsen
Niels Peder Nielsen

Resultat:

 2. Plads i klasse 12   Touristik - Hans-Ulrich og Barbara        BMW 2002 Ti 1970
 3. Plads i Klasse 14   Touristik - Karin og Niels P.                  Golf C 1979
 4. Plads i klasse  4    Sport    -   Troels / Inge                      Opel Kadett GT/E 1977