Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

9. Int. Hansa Historic 2013. 03-10-2013

Tysklands tur.  -  2. del.  -  9 Int. Hansa Historic 2013.

Efter at vi har leget turister et par dage i Braunschweig, hvor vi blandt andet har været på besøg hos VW i Wolfsburg, og set ”Autostadt” og ”Volkswagen Auto Museum”, er vi nu onsdag d. 2. okt. på vej mod Lübeck. Vi skal deltage i det 9. Int. Hansa Historic 2013 fra d. 3. – 5. okt.


Torsdag d. 3. okt.
Kl. 12.30 åbner ”Rallycentrum” i flot efterårsvejr. Der er tilmeldt 67 hold, selv om der var en begrænsning på 65 hold. Der er deltagere fra hele 7 nationer. Og det så langt væk fra som Grækenland & Australien. Der er der igen i år 6 DK licenser. Så det er jo fint. Det er Niels Chr. Madsen / Helge Jensen – Ulrik Hjel / Ebbe Madsen – Torben Østergaard / Poul-Erik Hansen – Werner & Christa Stein – Karin & Niels P. Nielsen – Troels & Inge Nielsen. Vi stiller igen i år med to hold i ”Mannschaft” konkurrencen. ”DK-Wiking”(DK-W) & ”Dansk Tysk Historic Team”(DTHT). Sidste år vandt DK-Wiking. Løbet er på  753 km. Vi får klaret papir-gangen og bilerne igennem teknisk kontrol. Karin & Niels Peder har igen medbragt marcipanbrød til kontrollanten i teknisk kontrol, da deres dæk er et nummer for store. Det virker.

Kl. 16.00 startes der ud på første del. Ca. 80 km. med 2 sekundetaper, omkring Lübeck. Starten er festlig, med sækkepibe musik. Der er Middagspause i forstaden ”Dornbreite” inden vi fortsætter til forstaden ”Bad Schwartau”. Det skal lige blive mørkt, inden vi skal starte på et af højdepunkterne i løbet, ”Nacht Grand Prix” i gågade området.  Her skal vi køre 3,3 omgang med 4 fotoceller. Sidste år var der rigtig mange deltagere, inklusive os selv, der ikke så hverken markering eller fotocelle på afkørsels stykket. Da vi ikke vil gentage fejlen i år, var vi (DTHT) på gå tur her i går eftermiddags, for at forsøge at regne ud, hvor det sådan cirka kunne være, den kom til at stå.  Lige lidt hjalp det. Det var omkring halvdelen af holdene, der ikke fandt den tidsnok og ca. 20 % fik her en max tid. Hele DTHT og 3 hold fra DK-W i beregnet. ØV. Den var igen rigtig svær. Efter en ”fyraftens” øl i opholdsrummer på vores ”Pension Scharnweber” gik de danske hold til ro.


Fredag d. 4. okt.
Re-start kl. 8.00. igen i flot vejr. Dagens etaper er på ca. 350 km. med 6 sekundetaper. Turen går østpå forbi Wismar til middagspausen, på et flot landsted ved Malcow. Efter at vi igen har fået en rigtig god forplejning, er vi lige omkring Markedspladsen. Det bliver også lige til 4 km Autobahn, for at komme væk fra byen, inden vi igen kommer ind på de små veje igen. Vi kører syd / øst på gennem et flot (stort) område med rigtig mange store og små søer. Det strækker sig helt frem til kaffepausen, som er på det store Teglværksmuseum ” Ziegeleipark Mildenberg” ved floden ”Havel” og lidt nord for Zehdenick. Fint sted.
Vi når nu frem til denne dags højdepunkt. ”Templiner Ring”, en stor gokartbanen lige syd for Templin. Som ligger ca. 70 km nord for Berlin. Vi skal køre 3,9 omgange på anlægget. Alle slipper godt igennem, lige med undtagelse af Inge & mig. Vi får lavet en regnefejl (syv et halvt minut er ikke 7,5 men 7,3)  på tredje omgang og må indkassere en max tid. Men en rigtig sjov opgave. Efter at vi har været en tur omkring markedspladsen i Templin, kører vi ud til et meget stort hotel i udkanten af byen ved søen ”Lübbesee”.
Ahorn Seehotel, med godt 500 værelser, butikker, diskoteker, bølge bad og en helt masse mere. Igen er maden fremragende. Efter de godt 420 km er resultaterne følgende.  Bedst placerede DK-licens er Niels Chr / Helge på en 11 pl. Så Fam. Stein – 13 pl. Fam. Nielsen Sunds – 16 pl. Fam. Nielsen Skibbild – 17 pl. Så Ulrik / Ebbe – 24 pl. Og endelig Torben / Poul-Erik – 34 pl.

De har på hele løbet kæmpet med at holde bilen kørende. De har store problemer med først benzinpumpe relæet og siden med tilførsels system. Med de er stadig med, fint.

Lørdag d. 5. okt.
Kl. 8.30 påbegynder vi så turen tilbage mod Lübeck. Hertil skal vi bruge 323 km. og igen med 6 sekundetaper. Først gennem Lychen, Wittsock og ind på Markedspladsen i Pritzwalk. Her fra til middagspausen på den gamle Borg (1200 tallet) i byen Neustadt-Glewe. Byen har brugt godt 10 år på at renovere den gamle borg. Den er blevet rigtig flot. Der er opvisning af folk i middelalder dragter, mens vi spiser. Flot.
Turen går videre syd om Schwerin og gennem Wittenburg til denne dags højdepunkt. En rundbane ca. 10 km syd / øst for Mölln. 2.2 omgang og en længde på godt 7 km. Den klarer vi alle fint.  Via Ratzeburg, når vi frem til mål i Lübeck lidt efter kl. 18. Her venter der alle deltagere et glas Champagne, skænket af en flot frysende, let påklædte, unge damer. Trods det gode vejr er det lidt mere end køligt ved denne tid.  
Nu mangler så bare festmiddagen og resultaterne.  Kl. 20 er der mad. Fremragende og ikke til diskussion. Så til det, det hele handler om. Resultaterne. Først til Holdturneringen. ”DK-Wiking” gjorde det igen. En fornem førsteplads til holdet. 

 

 

 

 

 

 

Mannschaftswertung                                                                                  Punkte

1.    -  DK- Wiking                                                                                        67,66

Taute, Hans / Humme, Marcel                        12,57
Stein, Werner / Stein, Christa                        25,51
Madsen, Niels Chr. / Jensen, Helge                 29,58
Hejl, Ulrik / Madsen, Ebbe                              31,56
Oestergaard, Torben / Hansen, Poul-Erik         58,45

2. -  ADAC Ostwestfalen Lippe e.V.                                                            70,26

3.-  VBA Automob. Tradition Berlin                                                            74,79

4.- AC Schleswig                                                                                         79,70

5.- Dansk Tysk Historic Team                                                                    80,08
Blankenburg, Hans-Ulrich / Blankenburg,Barbara     22,57
Nielsen, Troels / Nielsen, Inge                                28,65
Nielsen, Karin / Nielsen, Niels Peder                        28,86
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi i DTHT får ikke et ben til jorden og må tage til takke med en 5 plads denne gang. Bedst placerede DK-Licens bliver Werner & Christa med en 11pl. Så Troels & Inge – 13 pl. Karin & Niels P. – 14 pl. Niels Chr. & Helge – 15 pl. Ulrik & Ebbe – 17 pl. Og de uheldige helte Torben & Poul-Erik – 31 pl.
Vi er alle enige om at vi har haft en dejlig oplevelse og en sjov og hyggelig tur. Vi håber på at der er et par andre danske hold der vil med næste år. Der har løbet 10 års jubilæum, og rygterne svirre om, at løbet ”måske” går nordpå, og ”måske” lidt over den dansk/tyske grænse. Hvem ved. Vi får se. Men datoen ligger fast – 2-4 Oktober 2014. Så den kan i godt reservere på forhånd.


Søndag d. 6. okt.
Kl. 8.30 er der fælles morgenbord, for os (5 hold) der bruger ”Pension Scharnweber” som base. Efter en del historier, hvoraf nogle nok er af tvivlsom karakter, er det tid til opbrud. Et hold retning Hamburg, et hold retning Puttgarden og de sidste tre hold, retning Frøslev. For os i Team Old Time, er det nu slut på 10 dages ”Old Time” hygge. Vi skal igen arbejde. Vi har oplevet en masse og kørt 2406 km. i vores gamle biler.
Med sportslig hilsen fra os alle. – skrevet af Troels.