Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Weekend Tur30-06-2013

Lørdag formiddag sætter Inge & jeg igen kursen mod Nütschau i Schleswig-Holstein. Tro læsere vil vide at dette ”Gasthaus” også var vores ”base” for 4 uger siden. Denne gang skal vi dog ”bare” ned og køre et lille hyggeløb. Vi leger turister i den hyggelige by Bad Segeberg. Is dessert og kaffe i gågaden om eftermiddagen. Wienerschnitzel med bratkartoffel ved søen til aftensmad og endelig hygge aften i baren, hvor vores husvært byder på den lokale ”Kummensnaps”. Dejlig dag.

Søndag og . . . .


 
33. Int. ADAC Veteranenfahrt. – Bad Segeberg 30. juni. 2013.


Der er tilmeldt 125 køretøjer. Der har de sidste 3 uger været udsolgt. Max var faktisk 120 deltagere, men der er altså lige blevet 5 pladser mere. Der har været 191der har prøvet på at komme med. Deltager krise – ikke her. Vi starter med teknisk kontrol kl. 8.45. Det er den lokale VW forhandler der lægger hus til. Kl. 9. er der køremøde og kl. 9.30. vinker Borgmesteren den første deltager af sted. Vi har start nr. 110, så nu er det tid til kaffe og rundstykker. Vi mødes med vores Team kammerater (Dansk Tysk Historic Team) Barbara & Hans-Ulrich, og snakken går. Da vi jo mangler Karin & Niels P. ja så mangler vi også et hold i at vi kan køre med i ”Mannschaft” (hold) konkurrencen. Vi snakker lidt frem og tilbage og bestemmer os for at prøve om vi kan låne et hold, til dette løb. Det går ud over Maren & Hans-Peter Menke fra Elmshorn. De kører i en 63’er Mercedes-Benz 230 SL Pagode. Nu kan vi stille hold. Fint. Der er tilmeldt 7 hold.


Kl. 11.20 er det så vores tur. Vi kører øst ud af byen, efter at vi har været igennem gågaden i fuld længde. Efter bare 10 km. kommer vi til dagens første to sekund etaper. En rundbane på 8,5 km og med et afløb på 1,2 km. Sekund etape 1 består ”kun” af rundbanen og sekund etape starter så når slut på 1 er passeret. Altså er vores sluttid på 1 samtidig start tid på 2. ny måde at lave det på. Turen fortsætter gennem det flotte landskab, nordpå. Vi kommer blandt andet gennem ”Berlin”. Igen vil den tro læser nikke genkendende til dette navn. (Artikel - På tur igen)vi når op til de sydlige Plön søer og dagens sidste sekund etape. 900 meter inde i skoven. Rigtig fin opgave. På turen har der kun været bemandede kontroller. Det sjove er at de kommer i nummerorden. Stempel 1 – 2 – 3 osv. Nu nærmer vi os middagspausen, i byen Bornhöved, og ved den sidste stempelkontrol, kan vi se at der er et nummer vi mangler. Altså er vi kørt forkert inden for de sidste 7 km. Øv. Vi studerer kortet nøje og finder også frem til hvor det nok er vi har dummet os. Øv.


Forplejningen til middagen er ganske fortræffelig. Så det hjælper lidt på humøret. Vi har en god times pause inden vi sætter kursen i retning af Neumünster, og      herfra  af de nærmeste omveje tilbage til markedspladsen i Bad Segeberg. På vejen har vi lige en lille pause   på minimum 15 minutter ved Godset ”Pettluis”, i skoven af samme navn. Godset er for nogle år siden købt af en kendt tysker. Han har renoveret det hele, og lejer nu de mange arbejderboligere, der er på området ud. Alle udbygninger er lavet om til heste med diverse baner og anlæg. Så huslejen her er ikke for en post. Her er der udstillet diverse gamle ”Massey Ferguson” og områdes beboer har opsat telte med borde. Jeg får en snak med ejeren om hans fine samling og vi får da også lige startet en Ferguson op. Dejlig lyd.  Ved vejen forbi Godset er der en sjov lille detalje. En ”sød betjent” ikke, og ikke spor farlig, men det ser man først når man når helt derhen.

     

Vi når frem til mål i centrum af Bad Segeberg. Det regner pænt, men der er dog en del tilskuere der har vovet sig ud alligevel. Nu er der tid til kaffe og hjemmelavet lagkage i teltet. Lækkert.  Vi ”nøjedes” heldigvis med den ene fejlkørsel og har indkasseret 2,4 sekund i alt på sekundetaperne. Skiltet er lig med 5 sekunder, så vi når op på 6,1. st.sek. Det rækker til en 10 plads i vores klasse. Barbara & Hans-Ulrich bliver nr. 4 og Maren & Hans-Peter nr. 8. Det rækker kun til en 4 plads i holdkonkurrencen. Der er hård konkurrence hernede i ”Mannschaft Wertung”. Det vindende hold – VFM All-Stars – har sammenlagt 2.40 st.sek. På andenpladsen kommer – MSC Neumünster – med 6.76 st.sek. Tredje pladsen går til – AC Schleswig – med 6.90 st.sek. og vi – DTHT. – har 10.50 st.sek. Så de 5 sekunder for skiltet er lidt træls.
Det var så slut på endnu en rigtig hyggelig weekend. Nu venter bare lige de 320 km på turen hjem.
Med sportslig hilsen – Team Old Time – Inge & Troels.