Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

E-Mobil Rally 201822-06-2018

 

22. - 24. juni.

 

Vi er nået frem til fredag morgen d. 22. juni og Inge & jeg sætter kursen mod Lübeck. Vi skal ned og deltage i årets El-Mobil Rally. Løbet har start i Lübeck i dag og Mål i Travemünde på søndag. Der er tilmeldt hele 58 hold, fordelt på 3 klasser. Løber afvikles med kortskitser. Der køres sekund etaper med opgivende tider, ved de forskellige foto celler og ori-etaper (tysk ori). Hertil accelerations prøver og slalom. Disser er en særskilt konkurrence og altså ikke tællende i det totale regnskab.  
 

Vi er fremme i Lübeck kl. 11.30 og får tjekket ind på vores hotel. Derefter til ”Papierabnahme” (licenskontrol). Vi får diverse ting udleveret, så vi kan afhente den Renault Zoe, vi skal køre i. Den står i en p-kælder cirka 3 km herfra. Vi kører ud og får byttet rundt på bilerne, og efterlader vores Toyota på den ”ladeplads”, der er Reserveret for netop denne Zoe, og derfor ikke kan benyttes af andre el-biler. Teknisk kontrol er på Markedspladsen ved Rådhuset. Der er gjort meget festivitas ud af tingene alle dage (Sponser pleje). Vi har start nummer 16 og start tid kl. 17.16.

Dagens etape er kort, med en samlet længde på 38 km. Men hård, da den starter med en Ori etape inde i Lübeck ”Altstadt”. Ja, du læste rigtig, inde på ”øen” i fredags eftermiddags trafikken. Uf.

Godt nok kun 6,15 km. og med 15 km/t. men alligevel. Problemet er mest, at der ikke er plads til at ”lede” efter muligheder i den tætte trafik. Det koster da også os et skilt plus et stempel. (et skilt lig med 1 sekund, et stempel lig med 2 sekunder) Dagen sidste højdepunkt er ”Bad Schwartau Grandprix”. En rundbane i byens gågade. Sjov. Her har vi skam vores helt egen ”Fan gruppe”, bestående af nogle af vores team medlemmer fra ”Dansk Tysk Historic Team”, nemlig fam. Menke & Blankenburg. Dejligt.

Vi når frem til etapemål og ladestationen kl. lidt over 20. Nu er det med at få sat strøm til bilen. Herefter er der et aften arrangementet på hotel ”Park Inn by Radisson”. Dagens høst bliver 6,16 stp. For meget desværre.

Lørdag d. 23. Vi har go tid her i formiddag og får arbejdet med dagen og morgendagens rute. Der er mange finurligheder. Dagens etape er på 119 km. Plus det løse. (fejl og ekstra kørsel) Etape mål er i dag i Schleswig-Holsteins hovedstad, Kiel. Men inden vi når så langt skal vi lige løse forskellige opgaver først.

Vi starter kl. 13.16. Vi lægger ud med at ”smide” 1 skilt & 1 stempel, på de første 46 km. Rent sløs, må vi nok indrømme. I kaffe pausen i Eutin får vi igen ”Fan” besøg. Det er Barbara, der har taget turen herop. Hun er også ude og vinke med det danske flag, på den rundstrækning vi kører i landsbyen Glasau. Vi kører en rigtig sjov ori-etape, rundt på herregården ”Rixdorf”, som ligger lidt 6 km. nord for byen Plön. Det har vi til gengæld styr på. Vi når frem til etapemål ved ”Sveriges-kajen, i Kiel kl. 18.18. Her er NDR-1 mødt op for at filme. Vi er nu nået op på 12,20 stp. Igen for meget. Desværre.

 

Vi har nu en transport ud til ”Stadtwerke Kiel” (materiale / garage plads). Her er det så nat opbevaring af bilerne og de bliver opladet. Vi bliver kørt i bus tilbage til centrum. Vi skal nu på ”Kieler Brauerei” hvor vi skal se Tyskland spille mod Sverige, sammen med de øvrige små 100 gæster. (VM i fodbold) Der er liv og glade dage, lige til det lykkedes svenskerne at score. Så bliver der godt nok stille. Det hjælper lidt at tyskerne får udlignet i pausen. Det tyske sejrsmål på tillægstiden, er lige ved at vælde hele bygningen. Nu er der så bustransport til vores overnatning. Det er på erhvervsskolen ”Deula” i udkanten af Rendsburg. Der er ”Kieler Woche” (gamle sejlskibe) her i Kiel og derfor intet betalbart overnatning at få.

 

 

 

Søndag d. 24. Bustransport tilbage til Kiel og start kl. 11.16. Dagens etape er 135 km. med mål i Travemünde.

Vi lægger hårdt ud med en ori opgave inde på det store garage anlæg her på ”Stadtwerke Kiel”. Vi skal køre punkt – streg – punkt og så videre. Krydsende og modkørsel er forbudt. Desværre glemmer vi lige ”modkørsel” i det nordvestlige hjørne. Der er rigtig dyrt = 4 skilte desværre. Uf.

Dagen byder på diverse sekund & ori-opgaver. Ved en ”rebus” opgave laver vi igen ”modkørselsfejlen”. Uf. Nu skal vi til noget ganske ukendt for os danskere. Et ”fiskeben”. Den er svær at forklare, men det er en lang lige streg med ”side” streger på. De skal så passes ind på kortet. Eks. Sidevej til højre på ”fiskebenet”, på kortet er der en vej til venstre. Så for at få en vej til højre, må vi dreje ud med vejen til venstre. Nu er vejen ”ligeud” lavet om til en vej til højre. Det er med at holde tungen lige i munden.

Vi får det tegnet rigtig ind på kortet og lavet vigtige noter. Desværre overser vi den sidste note, da vi skal køre den.  = 1 manglende skilt. Lidt senere overser vi også et skilt. Og endelig aflæser / skriver, vi et forkert op.  Ja det går godt i dag. Vi når at ”smide” ikke mindre end 8 skilte i dag. Bestemt ikke vores dag. Nå men vi når da frem til målet ved hotel ”A-Rosa Resort”, ved strandpromenaden, ud til Lübecker Bugt. Vi har samlet os 24,54 stp. og der rækker til en samlet 9. plads og en 1. pl. i klassen.

Vi får byttet biler i Lübeck igen og efter præmieoverrækkelsen, sætter vi kursen mod Danmark. Vi har lige en deltager, der får et lift til Flensborg. Vi kører jo næsten forbi. Vi når Skibbild igen mandag morgen tidligt. 02.30. og så er det med at komme til køjs Inge. Du skal jo op igen kl. 05.15. Heldigvis er Inge ingen piveskid.

 
Ja det var så den tur og oplevelse. Med sportslig hilsen Inge & Troels.