Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

FDM - Dasu Classic 113-04-2019

 

Første afdeling af FDM-Dasu Classic var lagt i hænderne på Motorklubben Centrum på Fyn.

43 mandskaber klassiske biler – årgang fra 1966 til 1990 og fra lettere ramponeret Morris Mascot til top renoveret Renault Alpine, havde bevæget sig til start hos FTZ – Hvidkildevej i Odense. Her var der teknisk kontrol af bilerne, og efterfølgende licenskontrol, hyggesnak og morgenkaffe i FTZ’s kantine på første sal.

Første start var sat til kl. 10:00 og derefter med 1 minuts mellemrum. Rutebogen førte deltagerne rundt i et område sydvest for Odense, ad de små snirklede asfaltveje som kendetegner Fyn.  På et tidspunkt skulle deltagerne passere gennem Krengerup Gods fra sydsiden og dermed igennem tre porte på de toppede brosten. En flot oplevelse i det kolde, men smukke solbeskinnede landskab. Frokostpausen var henlagt til Assens Bil Center, hvor der var sandwich – sodavand og ”dækspark” Derfra ned gennem Assens midtby, til havnen og sydpå til kaffepause ved Trende Mølle. De Fynske Alper ( Svanneke Bakker ) fik også glæde af de klassiske biler – eller omvendt ? – Flot tur var det, med sidste tidskontrol lige syd for Ringe.

Nu kunne ovenstående jo godt lyde som en søndagstur med familien, men tag ikke fejl. Chauffør og kortlæser, blev skam udfordret på den 196 km lange rute. Gennemsnitshastigheden lå på 43 km/t og med sekundetaper på 42 – 46 km/t og med 42 hemmelige elektroniske tidskontroller, der skulle passeres med 1/10 sekunds nøjagtighed, var der strafsekunder til alle i et velfungerende og veltilrettelagt løb. Afslutning med aftensmad og præmieudeling i Søllinge Forsamlingshus. Her blev også alle officials, som gør det muligt at afvikle et så stort arrangement, hædret med en erkentlighed og klapsalver fra deltagerne i løbet.

For Team Old Time deltog Niels Peder og Ditte Rolighed med en flot andenplads i Sport-Klassen og kun 23,7 strafsekunder i deres VW Golf Gti fra 1990. De måtte dog se sig slået af Per Vilslev og Erik Andersen, som med kun 18,0 Strafsek. satte sig på førstepladsen i Sport i deres Opel Kadett C GT/E 1978.

I Expert-Klassen vandt  Kim K. Frandsen og Jan Østergaard i VW Golf Gti 1979 med kun 15,50 Strafsek.

Resultater  /  Foto

 

Med sportslig hilsen

Team Old Time / Niels Peder