Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Oldtimerløbet - Træf og Tour25-05-2019

Oldtimerløbet har efterhånden en lang historie bag sig, og er den vel nok største årlige begivenhed   i Gråsten.

Team Old Time var denne gang repræsenteret med  to biler.

Inge og Troels Opel Kadett GT/E & Karin og Niels Peder i VW Golf 1. Annelise og Benny i BMW 1602 samt Karin og Eskild i VW 1303 havde også taget turen til Gråsten, for at få denne oplevelse med, inden vi alle – plus Karen og Niels Oluf ( Luffe ) skulle deltage i Wiking Historic med start i Schleswig, om Søndagen. Men mere herom senere i en anden artikel.

Hvert eneste år strømmer de stolte ejere af motorhistoriske køretøjer til Oldtimerløbet i Gråsten, for at vise og blive set af et meget stort og interesseret publikum. Et publikum som først og fremmest fylder Oldtimerpladsen, men som også står langs løbsstrækningen der går ad Fjordvejen langs Flensborg Fjord og vinker med flag og hygger sig. Mange har sat bord og stole ud til vejen for at nyde Oldtimerløbet.

Ringriderpladsen i Gråsten danner rammen om Oldtimerløbet, der hvert år tiltrækker over 1000 køretøjer til festen. Og så er der heller ikke plads til flere, med de nuværende rammer.
Alt fra "røvskubbere", veloer, kabinescootere, knallerter og motorcykler samt biler, traktorer og lastbiler fra alverdens lande pryder Oldtimerpladsen og Gråsten og omegns gader til denne motorhistoriske begivenhed.
Karin og jeg var med for første gang, både fordi det ikke lige har passet ind de andre år, og fordi ”at sparke dæk” ikke just er Karins største fritidsinteresse. Dette arrangement var imidlertid rigtig flot skruet sammen. Selvom vi havde bestilt startnumre i forvejen, er det en god ide at komme i god tid, for at få en fornuftig plads. Så ved halvtitiden, var vi klar til morgenkaffe og medbragte rundstykker på festivalstolene bag vores biler.

Inge og Karin kunne forholdsvis hurtig overskue div. Køretøjer og fandt strikketøjet frem, imens mændene gik lidt grundigere til værks.

Oplevelsen når selve løbet fra Gråsten til Kruså sættes i gang kl. 13 er helt speciel. Aldrig har den gamle Golf kørt en strækning med så mange glade tilskuere – I tusindvis langs hele ruten. En spektakulær oplevelse, som vi godt havde hørt om, men som jo nok var lidt af en skrøne ála lystfiskerhistorie. I en lang karavane kørte alle som ønskede at deltage (flere hundrede) den smukke rute langs Flensborg Fjord på ca. 40 km tur/retur. Vi nøjedes med de 20 km til Grænsehallerne i Kruså, hvorefter vi alle 4 biler fortsatte til Landgasthaus Tarp, syd for Flensborg. Hvor vi hyggede videre, og ladede op til Wiking Historic næste dag.

Jubilæum. Næste år er der jubilæum for både Oldtimerløbet i Gråsten (30 år) og Wiking Historic i Schleswig (25 år) – så  vi har allerede sat kryds på mobil-kalenderen til et brag af en Oldtimer-Oplevelse til næste år i maj. –                Skal du med ?

 

 

 

Med sportslig hilsen

Niels Peder

 

 

 

   Kort Video  Gråsten Centrum - Karin og Niels Peder

   Lang Video  Fjordvejen til Kruså - Inge og Troels             

 

 

PS.: Lions Club og Gråsten by havde igen i år stor værdi af arrangementet.:

1020 tak for en super dejlig dag!

Som også over 3500 publikummer gjorde flyvende

1020 deltagere startede deres køretøjer til Oldtimerløbet i år og fyldt pladsen med gode oplevelser. Vi er utroligt glade for det talstærke fremmøde og sender et stort smil
til de mange "knallerister" som også satte kulør på arrangementet.
Også en stor tak til alle de frivillige for indsatsen.

Vi håber vi ses igen til næste år hvor Oldtimerløbet fejrer

30 års jubilæum