Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

”24 ADAC Wiking Historic”.26-05-2019

Søndag d. 26. maj. 2019.

Efter en hyggelig lørdag i det sønderjyske, som i har kunnet læse om i Niels Peders artikel, ja så forlader vi vores ”overnatningssted” i Tarp her kl. 7.10 søndag morgen. Vi er i dette tilfælde Karen & Luffe, Lise & Benny, Karin & Eskild, Karin & Niels Peder og Inge & jeg. Vi vil til Schleswig og deltage i dette års ”24 ADAC Wiking Historic”.

Der er tilmeldt hele 116 køretøjer. Fordelt på 19 motorcykler og 97 biler. Heraf de 42 i Touringsport. Maskinkontrol klarer vi alle hurtigt og ligeledes papir kontrollen. Dog er vi nogle, der lige må ud efter Autopapirerne. Men så er vi også klar til morgenkaffen og førermødet. Der er en let nervøsitet at spore hos et par danske hold. Men efter en forklaring på tingene, bliver der igen ro på. Vejret er strålende (regn) hele dagen. Vi (Karin / Niels P. & Troels / Inge) stiller naturligvis op med vores hold, ”Dansk Tysk Historic Team”, sammen med vores tyske team kammerater. Der er tilmeldt 4 hold.

Kl. 9.15 starter vi ud med første bil. Vi fra DK har fået startnumrene 6 til 9 og Karen & Luffe nr. 62. (sen tilmelding) Der er restart på havnen, men på grund af vejret er der kun få tilskuere. I det nordvestlige industrikvarter lige uden for Schleswig, har vi den første sekundetape 2520 meter med 2 målinger. Vi sætter kursen mod vest og når frem til næste sekundetape. En rundbane med en samlet længde på 7810 meter og 3 målinger. Nu går turen nordpå, og vi når frem til middagspausen på ”Haus an der Treene” i Tarp.

Efter noget go mad er vi igen klar. 5 km uden for byen når vi frem til dagens sidste opgave. Nu skal vi bare finde den rigtige vej hjem til mål i Schleswig. Så vi kører øst og så sydpå. 14.36 stempler vi ind på havnen igen.

Nu er det blevet kaffe tid, med dejlige kager. Jow, vi nyder det skam på trods af vejret. Men resultaterne skal vi vel også til. De danske hold blev følgende.:

Klasse 11.
Luffe & Karen.    13,79 sek.         I kl. 5.     Gen. 27.

Klasse 12.
Troels & Inge.      1,91 sek.         I kl. 3.      Gen. 6.
Karin & Niels P.     5,90 sek.         I kl. 11    Gen. 17.
Eskild & Karin.     21,22 sek.        I kl. 14.   Gen. 31.
Benny & Lise.      21,55 sek.        I kl. 15.   Gen. 32.

Da det her er en noget anderledes måde at køre sekundetaper på, end vi er vant til, ja så skal der lige lidt mere øvelse til. Men det vigtigste er, at vi hygger os. Og det gør vi.

I ”Mannschaft Wertung” (Holdkonkurrencen), ja der klarer vi os igen, igen, super godt og vi vinder for 6 gang af 7 mulige. Super flot. Så en helt igennem dejlig dag i det nordtyske, sammen med glade mennesker.     

Med sportslig hilsen. Team Old Time.  -  Troels.

Fotos.: Melanie Kiso.