Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Stemwede 2019.28-09-2019

 

49. Int. Rallye Stemweder Berg Historic 2019.

Karin & Niels Peder, Inge & jeg mødes på rastepladsen ved Søby (motorvejen) torsdag aften. Vi skal til Stemwede, som ligger cirka 40 km. N.Ø. for byen Osnabrück. Vi tager turen over to dage. Så har vi tid til at nyde det og lege turister. Vores ”Team Hotel” er ”Hotel Knostmann” i Hunteburg, i delstaten Niedersachsen. Rigtig godt sted og kun 1,5 km. fra ”grænsen” til delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor kommunen Stemwede ligger, og med kun 10 km. til start & mål. Vi mødes med Barbara & Hans-Ulrich her. Nu er vi de nødvendige 3 mandskaber, der skal til for at vi i morgen kan stille op til hold konkurrencen, med vores ”Dansk Tysk Historic Team”. Det bliver spændende. Vi forventer ingen ting, da det er skrappe hold der er tilmeldt her, p.g.a. sværhedsgraden. Men først skal vi lige hygge os sammen. Hygge er jo det vigtigste.

Søndag morgen 7.30, er vi klar til diverse kontroller, (bil, papirer, kørekort m.m.) på P-pladsen ved ”Berggasthof Wilhelmshöhe” i Haldem, Stemwede. Med fælles hjælp får vi det klaret og nu er det morgenkaffe tid. Løbet er af en type tæt på det danske, bortset fra at alle Ori-opgaverne er efter tyske regler. Og helt bestemt i den svære række. Løbet er på 125 km. og bygget op over 4 sekundetaper og 3 ori-etaper. Rutebogen indeholder sekundetaper, oversigtskort for Ori-delen, plus nogle små transportdele (på kort) til at forbinde de forskellige opgaver. Orienteringsopgaverne udleveres ved de tidskontroller hvor de starter. Og så er der afgang. Der er opgivet minuttal til at løse opgaverne i (pr. ori-rutebog) f.eks. Ori-rutebog-2. Den er på 23,19 km. og dertil har vi så 55 min. Der er tilmeldt 46 mandskaber til løbet. Vi er tildelt start numrene, - 23, 26, 43.

Første start er kl. 9.31 og vi lægger hårdt ud med en sekundetape på 11,66 km. Så to ori-etaper på henholdsvis 25,4 & 23,2 km, inden formiddagsdelen slutter med en sekundetape på 17,5 km. Nu er vi også nået så langt østpå, at vi er fremme ved middagspausen på ” Gasthaus Am Museumshof” i byen Rahden. Her venter der os nu en lækker egnsret, i form af en grønsag/skinke suppe, eller en vegetar suppe, hvis der skulle være nogle, der ikke tåler kød. Vi har nu 1 t 20 minutters velfortjent pause. Desværre kommer K. & N.P. og fortæller at de lige ”glemte” at overføre de to sidste skilte før pausen. Det kan jo ske for os alle sammen, men Føj, det er lige 10 sek. straf. Nå, men op på hesten igen. Hertil har det været svært, men sjovt, er vi enige om.

Så er det på den igen. Vi skal jo retur til Wilhelmshöhe. Det gør vi over to sekundetaper og en ori-etape. Her glemmer vi (jeg) desværre lige, at vi laver ”modkørsel” på 10 m. og det koster jo straks et skilt. Endelig forstår vi ikke den læste opgavetekst helt til UG og straffen er endnu et skilt. Men vi hygger os gevaldigt på de små snoede veje.

Vi når mål kl. 16.39, og det er nu blevet tid til en kop velfortjent kaffe. K. & N.P. kommer i mål og er super glade. Det har bare gået som ”smurt” hele eftermiddagen. Dejligt. Snakken går livligt og diverse fejl diskuteres. Kl. 18 er det så tid til en lækker 3 retters ”festmiddag”. Og så kommer resultaterne.

Og sandelig om ikke Karin & Niels Peders anstrengelser rækker til en klassesejr i kl. Youngtimer. Flot. De er kørende i den røde Golf II GTI. Barbara & Hans-Ulrich bliver nr. 3 i deres klasse og Inge & jeg bliver nr. 6 i vores.  


Og minsandten om vi ikke lige nøjagtigt klare at vinde ”Holdturneringen”. Super.
1. Dansk Tysk Historic Team.    64,38 stp.
2. AMC Retzen.                       67,40 stp.

Nu er klokken blevet 21. og festen her slut. Vi er alle enige om at det har være alle tiders løb og en rigtig fin dag. Det har været rigtig sjovt, som Inge så rigtig siger. Nu sætter vi kursen mod vores ”Team Hotel”. Vi må lige en lille tur i ”Baren”, for at fejre vores ”Hold sejr”.  Søndagen bruger vi på at nå tilbage til det Midtjyske.

Se det her løb er noget af det nærmeste man kommer danske forhold og dog meget anderledes. Her er der arbejde til begge i bilen og især til ”hjernerne”. Næste år har løbet været kørt i 50 år. Hvor mange Oldtimerløb har 50 års jubilæum ? ?  Ja, jeg spørger bare.

Så begynd nu at tænke over, om det ikke er næste år, at du ”tør” vove dig ud i en ny og spændene oplevelse. Vi er alle enige om at vi har lavet plads, i vores kalender.

Med sportslig hilsen, Team Old Time – Dansk Tysk Historic Team.  -  Troels.

Ps.: Her kommer lidt video når Niels Peder lige får tid til at lave det.