At være på efterårsferie i Sønderjylland med svigerfamilien er ingen hindring for at køre et orienteringsløb, så for at Far og jeg kunne komme ud og køre et af de sidste løb i denne sæson, rejste jeg fra sommerhuset en dag før tid – nu skulle der køres Moterløw, så måtte ferien forkortes.
Gråmose Auto løbet, 5. afd. af JFM og JFM-finale løbet startede fra Gråmose ved Engesvang hen på eftermiddagen i flot solskinsvejr. Vi havde inden løbet ladet os fortælle, at hvis det hele flaskede sig, kunne vi have en chance for at få en god placering, måske end da vinde Jysk-Fynsk Mesterskab. Vi havde ikke selv regnet på det og slog det lidt hen, vi skulle jo bare ud og køre et løb og forsøge at finde vej som vi plejede, så jeg kunne få mere erfaring og træning i kortlæsning og finter.
Løbet var arrangeret af Kjellerup og omegns motorklub med Anders Fisker og Harry Hansen som løbsledere og ruten var henlagt til området mellem Gråmose og Kølvrå/Karup. Der var et par dage inden løbet blevet udsendt startliste og slut-instruktion på mail med en sidebemærkning om at bestille bilvask til søndag, så vi var spændte på, hvor meget mudder vi skulle ud og køre i. Ved start hos Gråmose Auto var der kaffe og kage og en seddel med en overraskende besked. Der var helt usædvanligt blevet givet tilladelse til at noget at ruten kunne afvikles i Kompedal Plantage. Det er mange år siden der sidst har været et orienteringsløb med en etape i en plantage/skov, fordi det bliver stadigt sværere at få tilladelse til at køre i statskovene. Ovenikøbet var Kompedal lejren i plantagen udlejet til en masse heste med ryttere, så det var meget specielt, at vi også samtidigt kunne få tilladelse til at køre løb i skoven. Derfor blev det også indskærpet ved start, at hastighedsgrænsen skulle overholdes og der skulle generelt køres pænt i skoven, så det også til en anden gang ville være muligt at få tilladelse igen. Far og jeg var lidt spændt på at skulle ud og køre i plantagen med mange snorlige ens veje – kunne vi nu finde vej derude? Efter en forsikring fra Anders om, at han virkelig havde forsøgt at tilpasse sværhedsgraden til de forskellige klasser, trillede Poloen ud fra gruset og afsted på første etape ud mod Kompedal Plantage. Vi kom godt fra start og følte vi havde godt styr på at finde den rigtige rute ude i skoven og fangede også nogle af finterne – FEDT – stemningen i bilen var god på vej ud mod restart og etape 2 med start mellem Kølvrå og Karup. Da vi fik udleveret rutebog nr. 2, jeg slog op på side 1 og måtte lige tage en dyb indånding – UPS – siden var helt fyldt med retningspile og kør N/Ø/S/V for tekster eller bogstaver, og det hele skulle køres i Kølvrå by. Nå på med vanten og i gang med at stave mig igennem kortet ordre for ordre. Og det gik jo udmærket, da vi først var kommet i gang og vi indhentede på et tidspunkt næsten Bente og Brian igen ( de havde tidligere indhentet os med 6 min. ) - så helt langt bagefter var vi da ikke. Resten af etape 2 kørte rundt i Kølvrå og Karup, og det kørte rimelig godt fremad, indtil vi til sidst efter 2 retningspile havde problemer med at finde ud af, hvor vi var blevet sat af på kortudklippet. Efter et par omgange ude i terrænet lykkedes det os at finde ind på kortet igen og vi kunne køre mod slutkontrol lige inden det blev rigtigt mørkt, som de sidste i vores klasse igen. Vi fokuserer stadig mest på at finde vejen og det koster på tiden, når kortlæseren (mig) stadig er ny inden for orienteringsløb.
Mens vi kørte mod mål og aftensmad i Rødkærsbro Hallen talte vi om, at vi havde en god fornemmelse, men det havde vi jo også før haft, hvor resultatet så viste noget helt andet, så vi turde ikke håbe på noget endnu. Det havde været et rigtigt godt og veltilrettelagt løb med den helt rigtige sværhedsgrad i C-klassen, et af de bedste løb vi har kørt i år, og med en spændende og usædvanlig udfordring med kørsel i plantagen.
I mål stod Rødkærsbro Hallen, ligesom sidste gang, for en lækker aftensmad med glaseret skinke og flæskesteg. Og da vi fik sammenlignet vores kontrolkontrol med idealruten manglede vi kun 1 skilt og 3 skæve - ikke helt dårligt. Det rakte til en første plads i C-Klassen (med 157 strafpoint), og så startede udregninger på hvordan det ville påvirke JFM-stillingen.
Vi vandt sølvet, mens Bente og Brian tog guldet med 1 point mindre, og Niels Aage og Henning vandt bronze, samt deres klub BOAS vandt holdkonkurrencen.
Vi siger tak for et rigtig godt løb og ser frem mod næste udfordring til Midnight Run.
Med venlig Hilsen Ditte
Vinderene af Jydsk/Fynsk Mesterskab 2017 C-Klassen
Ditte - Niels Peder / Bente - Brian / Niels Aage - Henning