Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

1.Int. Virtuelle Havellandto(rt)ur 21-01-2022

 

Ja endelig kommer vi igen med i et tysk online Ori. Der har ikke være ”kørt” nogle, som vi har kunnet finde. Sidste vinter var vi med i nogle stykker i det sydvestlige Tyskland. Men heldigvis er det muligt af finde frem til os. Søndag d. 16 januar får jeg en mail fra klubben ”Motorsportfreunde Spreeteufele e.V.”, som holder til lidt uden for Berlin. Vi har et løb på fredag d. 21 januar. Vil du være med ? Jeps.

Nu går det stærkt, og inden dagen er omme, er vi 4 her fra Danmark, der er med, heraf 3 fra IMK. SUPER. Det er Jan Søndergaard, Niels Peder Rolighed & Undertegnede. Hertil Niels Chr. Madsen fra ”Sports Motor Klubben Gladsaxe”.  Hurtigt tilmelding og afsted med de 5 € det koster at deltage. Så er vi klar. Vi skal deltage i det ”1.Int. Virtuelle Havellandto(rt)ur”.

Regler m.m. kan vi straks hente og så småt begynde alt læse på. Der er 2 klasser, men egentlig er der 3. Men løbsledelsen har fravalgt den nemme klasse A. Så der er kun klasse B - ”Øvede” og kl. C. ”Profis” tilbage. Niels Chr, Niels P. og undertegnede vælger kl. B. og Jan kl. C. Der er tilmeldt 51 personer, mod deres forventede 25. De fordeler sig med 22 i kl. C og 28 i kl. B.

Kun ganske kort om nogle af reglerne. Modkørsel af ruten er forbudt (Ensrettet efter brug) Dette gælder hele løbet. Undtagelse er gule veje og Bundestrassen. Men det er forbudt at dreje til venstre ved udkørsel på en Bundesstrasse. Krydsning af ruten Forbudt. Herudover er der en hel del specielle regler. Jow vi skal nok få kam til vores hår alle sammen. Løbet afvikles fra byen Premnitz, som ligger ved bredden af floden Havel. Cirka 20 km nordvest for byen Brandenburg an der Havel. Eller cirka 85 km vest for Berlin.

Fredag aften klokken 20:00 kan Rutebogen hentes. Vi har nu indtil lørdag kl. 24:00 til straffri tidsmæssigt, at nå frem til mål. Fra midnat lørdag til søndag kl. 16:00 kan afleveres med straftid. Jeg vælger at udsætte min start til lørdag morgen, efter lige at have kigget det igennem. Uf – Uf, det ser svært ud. Ruten består af 11 opgaver. (Kortudklip) Disse skal så forbindes ved hjælp af oversigtskort.

Starten på løbet er henlagt til den sydøstlige ende af byen, nærmer betegnet ”Siedlung Döberitz”.  Opgave 1 & 2 er på samme kort over byen og industriområdet (A-4) I opgave 1 skal vi forbinde pile og streger af korteste vej i henhold til reglerne. Vi ender så igen nede ved startstedet. Her starter opgave 2. Vi skal af korteste vej, tilkøre en række punkter præcis 2 gange. Nu gælder det om at huske, hvordan vejene er blevet brugt.

Turen fortsætter så af oversigtskort til næste opgave. Vi kører nordpå og ender, efter besøg i landsbyer og små industriområder, (her er opgaverne) i nabobyen Rathenow, også beliggende ved floden.

Her er det så tid til frokost. Og har det været svært hertil, ja så er det ikke noget at regne imod de opgaver vi får her. Her skal tungen holdes mere end lige i munden. Der er gang i telefonerne. Peder, Jan og undertegnede, vrider vores hjerner for mulige løsninger her. Da jeg endelig og efter meget besvær, bliver færdig her, ja så begynder tur tilbage mod Premnitz. Undervejs er der så en kort ”kaffepause” inde strabadserne fortsætter. De sidste to opgaver er samme område som opgave 1 & 2. Det ser enkelt ud og når det gør det, skal man være meget mistænksom. Også her viser det sig at holde stik. Men Kl. 18:42 når jeg fem til mål i ”Siedlung Döberitz”. Nu er det tid til et velfortjent aftensmåltid. Det har været en oplevelse at være med i dette løb. Sig bare til en anden gang.

Nu er det så bare at vente til søndag kl. 16:15. Her kommer løsningen så. Og det ser bestemt ikke let ud. Vi 3 får os en snak om hvordan det og det kan være. Da jeg har sovet på det, går jeg så systematisk i gang med at se på ruten. Det kommer der et lille brev ud af til Løbsledelsen. De svare hurtigt tilbage, at de er lidt overbelaste, men vil vende tilbage.

Det er første gang de laver et online løb, så der er lidt at finpudse og plads til forbedring. Men - Stor ros til løbsleder Teamet. De kigger på tingene og indrømmer deres fejl. To opgaver udgår desværre. De undskylder også den store sværhedsgrad. Men op på hesten igen. Vi glæder os til næste år og det ” 2.Int. Virtuelle Havellandto(rt)ur”.

Så nu venter vi spændte på resultaterne. Der står i tillægsreglerne at. -  „30.01.2022. Um 16:00 Uhr werden die Ergebnislisten veröffentlicht“. Men allerede kl. 11.:45 kommer der en besked fra min „evige, men flinke konkurrent“ Heinz Jabs. Tillykke skriver han. Jeg tror straks, han laver sjov med mig. Men resultaterne er kommet. Og jeg fatter ikke, hvad der står. Det er da helt utroligt. Utroligt, men sandt. Jeg har vundet kl. B. Hold da op. Og vores danske håndbolddrenge fik Bronze ved EM. Så det er en rigtig god søndag.

Resultaterne bliver:

Klasse C.                               Mål tid.                 Strafpoint.
  1. Jentsch Nicole                    22.01.22 18:53     40,00
  2. Zeuner Michael                   22.02.22 22:31     50,00
  3. Kietzmann Peter                 22.01.22 12:55     80,00
15. Søndergaard Jan                22.01.22 18:38     260,00

Klasse B.
 1. Nielsen Troels Rolighed       22.01.22 18:42      160,00
 2. Milka Hans-Peter                23.01.22 15:13      179,13
 3. Flender Armin                    22.01.22 11:40      200,00
 4. Jabs Heinz                        22.01.22 15:23      210,00
17. Rolighed Niels Peder          22.01.22 19:47      370,00
21. Madsen Niels Chr.             22.01.22 01:42      390,00

Det er faktisk rigtig god gået af os dansker. Tyskerne er rigtig drevet i denne form for Ori. En skam at der ikke er flere af jer, der har modet til at prøve det her.  Husk det gør ikke ondt at få strafpoint. Det skal jo i første omgang være en sjov og anderledes oplevelse.  Vi er klar næste gang, der viser sig en mulighed.

Ja det var så igen en dejlig oplevelse med vores sport.

Med Sportslig Hilsen Team Old Time.  -  Troels.