Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

HK i Horsens27-08-2022

 

Hestekræfter i Horsens for sidste gang.


Det er med lidt vemod, at vi lørdag d. 27. august stiller til start i den 15 og sidste udgave af Veteranløbet, ”Hestekræfter i Horsens”. Hans Geschwendtner er løbsleder på arrangementet, godt hjulpet af fru Alis. Der er tilmeldt hele 47 køretøjer. Tidsmæssigt strækker feltet sig over 71 år og rigtig mange forskellige bilmærker. Det ældste køretøj er en Ford T fra 1925 ført af Ilse Hansen og Palle Jensen. De gamle biler kommer fra det meste af landet.  


Sidste års førsteplads (Volvo) og andenplads (Kadett) flankerer indgangspartiet her i 2022.

 

Løbet har naturligvis start på Hotel Opus i Horsens. Dagen starter med et flot morgenbord. Hans har nogle få tillægsoplysninger til os, inden vi begiver ud i den flotte østjyske natur, her kl. 9. Vi er delt op i 2 grupper. Løbet er opdelt i to etaper. En på 38 km. og en på 33 km. Begge med 9 opgaver. Heraf en praktisk opgave. Den ene gruppe starter på etape 1 og den anden så på etape 2. En fin løsning.

Den praktiske opgave er på p-pladsen. Her skal vi vælge en afstand til et punkt (over 5 m) Den valgte afstand opmåles og nu skal vi så baglæns ramme den samme afstand på den modsatte side. Herefter køres en hel forlæns runde og igen ramme samme afstand. Det giver mange forskellige afstande og smil. Tro ikke det er nemt. Men der er nogle der kan, og bedste resultat er en fejlmargen på samlet under 10 cm for de to målinger.  Flot kørsel.

Kl. 12 er der så frokost. Rigtig lækker og alsidigt. Nu er det så tid til at ”bytte” etaper. Vejret er rigtig fin dansk sommer. Fin blå himmel med store vat totter jævnt fordelt over himmelen. Flot køre vejr.  Ved 15 tiden er alle tilbage, og det er blevet tid til eftermiddagskaffen. Vi føler os næsten hensat til det sønderjyske. Der er mange forskellige lækker kage. Desværre er vi jo næsten ikke sultne.

Ved 16 tiden, er det tid til at sige mange TAK for en rigtig fin dag. Og igen har vi haft en dejlig oplevelse med vores gamle bil. Vi har hygget os sammen med dejlige mennesker i fine gamle biler. Tak for det.

Med sportslig hilsen Team Old Time. – Inge & Troels.   


Ps. Håber vi ses til foråret til vores ”Veteran-løb 2”, sidst i april.

 


Der måles meget nøjagtigt. Betty har en fin Mazda.