Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Vinterturnering i papirløb10-03-2021

 

Vejsportsudvalget indbyder til vinterturnering i papirløb. Denne dejlige besked modtog vi cirka omkring første december. En fin ”julegave”. Her er den beskrivelse der var med.

”Papirløb er løb, der køres på skrivebordet efter normale O-regler, den eneste undtagelse er: stedfæstelse foretages på skiltekortet, der vil være signaturer eller veje man kan bruge til indlæsning af rute. Den tid man bruger på opgaven er lig med de strafpoint, man får på tiden. Skitser/retningspile og tulipaner køres på veje, der forefindes på skiltekort, kortudklip køres som de er tegnet (det vil sige, at disse ikke nødvendigvis køres på veje der er på skiltekort, altså der kan køres overalt). Turneringen køres over 4 afdelinger med de 3 bedste tællende”.

Ja det er jo da til at forstå. Der er 4 klasser med i alt 80 deltagere, fra 3 nationer. Det er udover Danmark, Sverige & Tyskland. Vi er 6 fra IMK der er med. Hanne & Poul kører sammen og Jan kører selv. Fra Team Old Time (IMK) har Ditte & Niels Peder valgt at køre sammen, hvorimod jeg kører selv.

Første løb er den 14. december og med Bernd Thrysøe som Løbslægger. Løbsområdet er i omegnen af Pårup og Christianshede. Så her er vi jo nærmest på hjemmebane. En fin tur.

Så er vi fremme ved den 4. januar og det er nu Ole Skov der styrer begivenhederne. Nu er vi i området omkring Thisted, i den sydlige industri. Så går vi et ”hop” nordpå til området ved Ballum, lidt syd for Thisted Lufthavn, inden vi så ”tager flyveren” over til Roskilde. Her kører vi på områder på og omkring dyrskuepladsen. Jo vi når skam langt omkring i et ”Papirløb”. Dette løb er lidt anderledes end det første, og igen er vi kommet pænt på ”arbejde”. Og igen en fin tur.

Den 8. februar er det så blevet Jan Søndergaards tur til at udtænke de forskellige ”spidsfindigheder”. Turen her er i omegnen af Sunds og med en tur på ”Skinderholm Flyveplads”. I disse Corona tider er der jo ikke meget ”lufttrafik” så vi kan køre her i ro og mag. Igen en fin tur.

Finalen er her den 8. marts og den er lagt i hænderne på Vagn Olsen. Nu er løbsområdet Sorø og det nordlige opland. Lidt by / industri og lidt land. Vel ok. Og finalen, er efter min mening også den, hvor man kan se forskel på kvaliteten af de kort der bliver brugt. Jeg mener, at når man i papirløb bruger større målestok en 1:10.000, skal man være meget omhyggelige med at ”tydeliggøre” veje / signaturen på kortet. Så selv os ”svagtseende” kan være med :-)

Men en stor TAK til ”Løbslæggerne” for alt deres arbejde og til alle der har bidraget med afviklingen af denne lille vinter turnering. Super ide og super gennemført.

IMK resultaterne bliver.:
Kl. C med 31 deltagere.: Nr. 4 – Troels. 140 point. Nr. 5 Ditte & Niels Peder. 136 point. Og Nr. 9 Hanne & Poul. 121 point.
Kl. M med 9 deltagere.: Nr. 2 Jan. 146 point.

Vinderne af vintertuneringen 20/21 bliver i klasserne.: Kl.M.: Jan Johansen. 148 point. –   Kl.A.: Ulf Andersson. Sverige. 145 point. –  Kl.B.: Krister Karlsson. Sverige. 141 point. –  Kl.C.: Tom Hagelskjær. 148 point.

Der er en lille ting, der ligger mig på ”hjertet”. Når vi snakker klasse C. i almindelighed, finder jeg, at der er for mange tekst opgaver, hvis vi skal fastholde nye deltagere. Et mix af punkter (med overvægt af punkter) og tekst i hvert opgave afsnit, vil efter min mening være fint i denne klasse. Hvis et forholdsvis ”nyt” mandskab kommer ud for et afsnit, der f.eks. kun indeholder tekstopgaver og ja helt op til over 20 af slagsen, i et afsnit / opgavedel, ja hvad er det så de oplever. De holder rigtig meget stille. Og det er for de fleste ikke sjovt.

Hvorimod hvis man har et afsnit / opgavedel med nogle punkter og et par tekst opgaver, ja så er følelsen at der sker noget. Og man har det sjovt, også selv om at man kører forkert.  

Så HERMED en lille BØN til vores gode løbslæggere. Lav nu den C klasse så det går lidt fremad, og de har en god oplevelse.

MEN det har været en fornøjelse og interessant, at deltage i disse 4 Papirløb og jeg HÅBER at det bliver gentaget næste vinter.

Med sportslig hilsen Team Old Time. – Troels.

 

Jeg har erhvervet mig en ny Bil til disse løb.