Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

HESTEKRÆFTER I HORSENS29-08-2021

 

HESTEKRÆFTER I HORSENS  2021
Lørdag d. 28. august 2021.

Ja så er det igen tid til at prøve ”nye græsgange”, for et mandskab i vores lille familie Team. Inge & jeg har startet Kadetten op og er her ved solopgang på vej mod Horsens. Vi har tilmeldt os det ”14. Hestekræfter i Horsens”. Start og mål er Hotel Opus.

Løbsleder er Hans Geschwendtner. Af mange sikkert kendt fra ”Munkebjerg Hill Climb” og Rallysporten. Der er tilmeldt 34 biler fra hele landet. Ældste bil er en Ford T fra 1925 og den nyeste er en Alfa-Romeo GT fra 2004. (der er to biler med, der er nyere end 1985, begge af mærket Alfa-Romeo) Der er kun 1 klasse. Altså alle mod alle.  

Mødetiden er kl. 8. til morgenkaffe. Og lad det være sagt med det samme. Forplejningen er ”udsøgt” hele dagen. Morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og personalet ikke at forglemme. Det er ikke set i denne fine standard i rigtig lang tid. Og vi deltager dog i et par løb ind imellem. Her er der 5 stjerner, helt bestemt.

Nå vi skal jo ikke snakke mad, men ”motorløw”. Kl. 9 er første start. Ved Hotellet er der en praktisk opgave, (afstand for- og baglæns) som vi skal løse, når det kan passe ind, i løbet af formiddagen. Vi er opdelt i to grupper. En gruppe starter mod vest (etape 1) og den anden mod øst (etape 2) Vi er i gruppe 1.

Vi vælger at vente med den praktiske opgave og begiver os vestpå. Ruten er på 37 km og indeholder 10 opgaver / spørgsmål, som vi skal løse undervejs. Max køretid er 3 timer. Turen bringer os gennem flotte landskaber og interessante steder. Vi når tilbage og får løst den praktiske opgave. Vi skal holde samme afstand til en ”pæl” både forlæns og baglæns. Vores difference er 9 cm. Vel godkendt.  Så er der frokost.

Kl. 13 går det så i østlig retning og ud på etape 2. og igen er der 10 opgaver / spørgsmål. Igen rigtig flot natur og spændende opgaver. Denne del er på 34 km og igen med en max tid på 3 timer. I får lige et par eksempler på spørgsmål fra turen. I den gamle landsbydel i Stensballe skal vi til højre af en meget lille gade. (en bil bred) Her er grus belægning med midterrabat.

Spørgsmålet lyder så – ”Hvor mange huse på Spægbogade, har stråtag” ? Vel et enkelt spørgsmål, meeen ? ? Det første hus hvor vi drejer, har postadresse på Agervej og lidt efter kommer der et sammenbygget hus. Tæller det som et eller to. ?  

Et andet eksempel er ved et Bus stoppested. ”Hvor længe kommer du til at vente på bussen, hvis du er ved stoppestedet kl. 13.38 den 18 oktober 2021” ? Jow vi er kommet på arbejde. Opgaverne er sjove og man skal læse hvad der står og lige tænke sig om. Vel ingen skade til engang imellem.

Nå, vi når tilbage, og skal nu i gang med det store kagebord. Og der er virkelig tale om ”det store kaffebord”. Nøj, der er mange lækre kager. Og imens må Hans udregner vores kontrolkort.

Så er det afgørelsens time.

Der er præmie til Ældste bil, og den tilkommer Ilse Hansen og Palle Jensen, i deres Ford T. fra 1925.

Og der er præmie til den der er kommet længst hjemmefra. Den tilkommer Conny og Erik Klink Larsen, i deres Volvo 445. fra 1959.

Endelig er der præmie til de tre bedste / heldigste.

1. pr.  Sus & Stig Løjkner.                          Jeep Wagoner. fra 1971    
2. pr. Troels & Inge Nielsen.                        Opel Kadett C Coupe GT/E. fra 1977
3. pr.  Per Ole & Morten Mylund Pedersen.    Ford A. fra 1930

Til jer ”veteranfolk” der ikke var med, ja I gik jo glip af en rigtig fin tilrettelagt dag på alle måder. Men I har jo chancen for at være med næste år. Så, ja vi har igen haft en rigtig god oplevelse sammen med dejlige mennesker.

Med Sportslig hilsen - Team Old Time – Inge & Troels.