Team Old Time • Nyheder • Videoer • Billeder • Nostalgi • Kontakt • Teamet • Links • Forside

Et Kinder æg04-06-2021

 

  Et Kinder æg.

Måske tænker du, at det var da noget mærkeligt noget at skrive. Jah måske, men hvad er et kinder æg. Det er ”3” ting. ”Reklamerne” siger, at det er 3 oplevelser. Og det er lige netop hvad denne lille historie kommer til at handle om. 3 oplevelser. Og vi starter lørdag d. 29 maj med . . . .  

Det er tidlig (læs – meget tidlig) morgen og Niels Peder og jeg er på vej østover i hans Golf II GTI. Vi skal til Ørum på Djursland for at deltage i 2 afd. af DM. i CC-Cars-DASU Classic serien. Ude i ”Løvenholm” skovene drejer vi fra ned mod Nimtofte. Her på en mark møder der os et, for vestjyder, sjældent syn. Ikke langt fra vejen går 3 Traner majestætisk rundt. Og de er ikke påvirket af at vi holder ind og kikker. Dejlig ”morgen” oplevelse.

 


Nå, det er jo motorløw, det skal handle om. Der er tilmeldt hele 45 gamle biler. Fint felt. Det er Aarhus Automobil Sport, der er arrangør og i løbsledelsen er Hans Ole Nielsen, Niels Iversen, Hans Jakobsen, Bernd Thrysøe & Renée Nielsen. Mødetiden er for os kl. 8:47. og da der jo stadig er Corona regler, ja så må vi ikke køre ind på området før den tid. Vi får ordnet det, der nu engang skal klares, for at komme ud og køre. Inkl. Kaffe og rundstykker.

Vores starttid er 10:17. Og turen forløber i det store hele uden problemer, syntes vi. Det er dog ”næsten” som sædvanen tro, lidt for presset mellem sekundetaperne. Det holder, for en del af ”løbslederne”, hårdt med forståelsen af denne del. Vi skal altså have tid til ”hyggekørsel” gennem landsbyerne.

Men ellers er det et rigtig fint løb. I flot natur og med ”fede” veje. Vi starter øst på og næsten til Grenå. Så sydpå og tæt forbi ”Bonderøven” i landsbyen Revn, og videre mod syd næsten til Balle, inden vi stikker op til Ring Djursland. Her er der så 20 min pause. Vi fortsætter over til Kolind og er en tur rundt om ”Kolindsund” inden vi igen når tilbage til Ørum og middagspausen.

Fotograf. Morten Alstrup

Fotograf Bjarne Andersen


Efter en tiltrængt Sandwich, er vi klar til sidste del. Af de nærmeste omveje bevæger vi os nordpå og forbi Mejlgård Gods. Vi når frem til kaffepausen på havnen i Bønnerup Strand. Uf, her er mange mennesker. Turen herfra, er en østlig rute gennem de store skove og forbi Sostrup Slot og tilbage til Ørum og mål.

Turen har været på 196 km og i strålende solskin. Ja vel den første sommerdag i år. Turen er gået fint, men der har været en ”Trold” med. Af uforklarlige grunde, kommer vi ca. 29 sekunder for tidligt til de to hemmelige målinger på sekund-etape 7. Selv efter lange studier af Peders udstyr, er fejlen IKKE fundet. Og det er jo lidt skidt faktisk. Nå, men da vi jo ikke kan samles ret mange, forlader vi området efter lidt små snak. Vi finder frem til noget lækkert aftensmad inde hos ” Spisehuset Auning”. Det kan godt anbefales.

Godt hen på aftenen, når vi tilbage til det vestjyske. Da resultatet kommer er vi endt på en 5 plads i Expert klassen, ud af de 15 deltagere her. Hel OK. Det var den første oplevelse.

 

Nu skriver vi så søndag morgen, også meget tidligt. I dag er IMK vært ved 2 afd. af J.F.M. & Speed Nord. Og i denne dejlige, men kølige sommermorgen, er der hele 49 mandskaber, der har fundet vej ud til klubhuset på Nørlundbanen. Det er vel en godkendt tilslutning. Der kommer desværre 3 afbud.

Alle de morgenfriske hjælpere er godt i gang med dagens opgaver. Men en kop morgenkaffe bliver der da også lige plads til, inder vi for alvor tager fat på løjerne. Niels Peder & Ditte skal kører åbnervogn. Så go tur til dem.

Jeg skal passe Tidskontroller her ude ved klubhuset, - Start – Pause ind / ud & Mål, sammen med Sabine. Åbner her kl. 8.30 og lukker kl. 17.00. Så vi skal nok få en rigtig god dag, med en masse fornuftig snak.

Og arbejde bliver der ret hurtigt, da Klubrally-folket har det svært med klokken. Vejret er fint, men noget blæsende. Efterhånden som dagen skrider frem, bliver det dog igen en sommerdag. Der er 7 prøver, der skal køres 2 gange. Prøve 7 & 14 er på Nørlundbanen. Og jeg skal lige hilse fra Sabine og sige, at nu sidder vi lige midt i en stor langstrakt støvsky. Godt vi har vand i hanen derhjemme.

Fotograf Allan Post

Der er stor ros til IMK for et SUPER løb og afvikling, fra både Dommere og deltagere. Så rigtig godt gået at løbsledelsen og alle officials. Vores klubkammerater fra IMK henter ikke mindre end 3 førstepladser og 2 andenpladser hjem. Flot.  Ved aftensmadstid er jeg tilbage i Skibbild. Igen godt brugt. Se det var så den anden oplevelse.

 

Vi er nu nået frem til mandag og Niels Peder og jeg er her sidst på eftermiddagen, igen på vej til Djursland. Nu kører vi Toyota.

Og nu for at deltage i et Bil-orienteringsløb. Det er 3 afd. af MjT. (Midtjysk Turnering) Arrangør er Djurslands Motorklub Autosport, med løbslederne Lars Vinther & John Knudsen. Der er tilmeldt 23 mandskaber, heraf 7 i vores klasse. Rigtig fint, når man tager i betragtning, at der er en hverdagsaften, og at der jo for en del af os er ”pænt” langt til Trustrup på Djursland. (der er bare 10 km til Grenå)

Selve løbet er på godt 30 km og vi er en tur omkring og igennem ”Kolindsund”. Kolindsund var frem til 1874 en sø. Her gik man i gang med at afvande den. Herved blev ca. 2.500 ha særdeles frugtbar landbrugsjord indvundet og tørlagt og i 1877 var det meste af arealerne tilsået med græsfrø. En interessant historie.

Vi er omkring op til flere store (læs rigtig store) gårde, hvor løbsledelsen har fået lov at boltre sig, os til gavn. Løbet er fint og vejret igen sommerligt, så der er ikke det ringeste at ”klage” over.

Mål er i DMAs klublokale ude ved Ring Djursland. Her har nogle af de kvindelige medlemmer, smurt Sandwich til os. Lavet kaffe og bagt kage. Tak for det piger. Desværre overser jeg et skilt inde i Trustrup by. Det bliver en ”dyr” fornøjelse. Vi slutter på en 3 plads i vores klasse. Efter nogen snak og diverse forplejning, sætter vi kursen vest over i den flotte sommer aften. Lidt før midnat når jeg tilbage til Skibbild. Se det var så den tredje oplevelse.

Nu har vi så et ”Kinder æg”. Vi har haft en dejlig aften og en oplevelsesrig forlænget weekend, med 3 forskellige former for vej sport. Dejligt.

Med sportslig hilsen fra ”Team Old Time”.      Troels.

Ps. De foto der er i Mappen Er af fotograferne Morten Alæstrup, Bjarne Andersen & N.P.